Ontwerp Samsung Galaxy A72 5G uit de doeken


Beelden van de Galaxy A72 5G zijn gearriveerd. Dit is enigszins opmerkelijk aangezien het toestel nog door Samsung moet worden aangekondigd.

Eerder ging het gerucht dat de A72 de eerste Galaxy A-telefoon zou zijn met 5 camera's aan de achterkant. Samsung had duidelijk andere bedoelingen, de onderstaande afbeeldingen tonen er 'slechts' 4. Hetzelfde is te vinden op de A71. De cameramodule van de A72 5G krijgt wel een nieuw uiterlijk dat duidelijk geïnspireerd is op de premium Galaxy S-serie.

Samsung Galaxy A72 5G
De Galaxy A72 met 5G

Volgens @onleaks is de Samsung Galaxy A72 5G gemaakt van plastic maar ziet eruit en voelt aan als glas. Samsung noemt deze stijl Glasstic en gebruikt het in andere A-serie telefoons. Het scherm meet een grote 6,7 inch en heeft een ronde uitsparing voor de selfiecamera. Dit is een zogenaamd Infinity-O Display. De uitsnede lijkt echter beduidend kleiner dan bij de A71

Specificaties Samsung Galaxy A72 5G

Op andere foto's van Steve is te zien dat de A72 5G beschikt over een 3,5mm audio jack voor koptelefoons en een USB-C ingang. Uit de naam mogen we opmaken dat het toestel 5G-ondersteuning heeft. Het is nog niet bekend welke chipset Samsung hiervoor gebruikt, maar mogelijk gaat het om de eigen Exynos-chip. Datum van aankondiging is nog onbekend, maar verwacht een aankondiging ergens in 2021.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel