Pers renders tonen eindelijk de Samsung Galaxy S21+


Zoals verwacht, kwamen er daags na het verschijnen van renders van de S21 ook beelden van de S21+. Samsung is niet meer in staat om de stroom van lekken te stoppen. Toch wachten we nog steeds op de officiële beelden van de S21 Ultra.

Het is Roland Quandt van Winfuture die de onderstaande beelden heeft gepubliceerd. Hij is geen onbekende met het lekken van onaangekondigde telefoons, eerder lekte hij al afbeeldingen van de Note20, Mate 40 Pro en de OnePlus 8. Hij kan niet de S21+ aan deze indrukwekkende lijst toevoegen.

Samsung Galaxy S21+ in Phantom Gray
De Samsung Galaxy S21 Plus in Fantoom Grijs

Deze renders laten duidelijk zien dat er nog steeds een soort kin aan de onderkant van het scherm zit. Apple was de eerste die die kin volledig wegwerkte, gevolgd door Google, maar Samsung is er nog steeds niet in geslaagd om die kin volledig te verwijderen. Het grootste verschil tussen de S21+ en de instap S21 zijn, naast het formaat, de beschikbare kleuren. Zo wordt de S21 verwacht in Phantom White, Phantom Gray, Phantom Pink en Phantom Purple terwijl de S21+ komt in Phantom Silver, Phantom Black en Phantom Violet. De S21 Ultra krijgt nog minder kleuropties, want alleen het relatief saaie Phantom Silver en Phantom Black zijn beschikbaar.

Glas en plastic

De verwachting is ook dat de Galaxy S21 een plastic achterkant krijgt, mogelijk terug te zien in de vanafprijs, terwijl de S21+ een meer premium glazen achterkant krijgt. Het instapmodel Note 20 kreeg ook een plastic achterkant, wat Samsung niet lijkt te hebben teleurgesteld. Dit alles zal waarschijnlijk officieel worden op 14 januari, wanneer Samsung volgens de voorspellingen haar S21-serie zal aankondigen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel