Apple Vision Pro

Geef je mening en win €50
2e kwartaal 2024 verwacht
Apple Vision Pro
Apple Vision Pro linkerzijkant

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Apple Vision Pro in het nieuws

ts Apple Vision Pro Woman

Apple onthult langverwachte VR-bril; Vision Pro

Telecomnieuws ·

Na jaren van geruchten onthulde Apple tijdens WWDC 2023 zijn langverwachte AR/VR-bril. Apple noemt de Vision Pro het begin van ruimtelijk computergebruik en legt de lat meteen hoog.

De Apple Vision Pro ziet eruit als een skibril en dus als veel andere VR-brillen. Toch zijn er verschillen. Zo heeft de Vision Pro een scherm aan de voorkant dat de ogen van de drager weergeeft. Als deze zichtbaar zijn, kan de gebruiker de omgeving (gedeeltelijk) zien. Als er een gloed te zien is, is de drager ondergedompeld in de virtuele wereld en wil hij niet gestoord worden.

Apple Vision Pro in gebruik door vrouw

>

In tegenstelling tot VR-brillen van bijvoorbeeld Oculus richt Apple zich op meerdere gebruikssituaties, van surfen op internet, educatieve doeleinden, werk en films kijken. De Vision Pro is ook niet alleen bedoeld voor het consumeren van content, maar ook voor het produceren. Aan de voorkant zitten camera's die video in 3D kunnen opnemen. Dit kan vervolgens worden teruggekeken op de bril.

Mindfulness app

Apple heeft een flink aantal van zijn apps geschikt gemaakt voor de Vision Pro. Daaronder zijn apps zoals Apple TV en minder voor de hand liggende zoals Mail, Berichten en Notities. Nieuw binnen het Apple ecosysteem is Mindfulness om je te helpen tot rust te komen.

Apple Vision Pro-compatibele apps.
Een selectie van apps voor de Vision Pro

Je werkt niet met een controller, maar met oogherkenning, vingerbewegingen en spraak. Speciale bandjes en optische lenzen maken de bril geschikt voor elk hoofd en oog. Vergeet niet de accu aan te sluiten. Deze heeft een gebruikstijd van 2 uur, maar kan ook in het stopcontact worden gestoken.

Vision Pro in Nederland

Apple's Vision Pro bril komt uit in 2024, maar alleen in de VS. Andere landen volgen later, maar het blijft onduidelijk wanneer precies en welke landen precies. Een prijs is wel al bekend. De prijs is vastgesteld op 3.499 dollar. We weten nog niet hoeveel dat omgerekend in euro's is, maar naar schatting is dat meer dan vierduizend euro.


Beknopte specificaties van de Apple Vision Pro

Alle Apple Vision Pro specificaties


Vragen en antwoorden over de Apple Vision Pro