Apple Vision Pro verkrijgbaar vanaf 2 februari, voorbestelling mogelijk vanaf 19 janu


Apple zegt dat het tijdperk van Spatial Computing is aangebroken. De Apple Vision Pro is vanaf 19 januari te bestellen en is vanaf 2 februari verkrijgbaar, maar alleen in de VS.

Apple heeft de Vision Pro-bril aangekondigd tijdens het WWDC-evenement in Cupertino op 6 juni 2023. De langverwachte bril ligt vanaf 2 februari in alle Apple Stores in de VS, maar kan ook online worden gekocht. Mensen met een bril wordt echter aangeraden naar een fysieke winkel te gaan. Zij hebben corrigerende lenzen van Zeiss nodig, die ten minste € 99 extra kosten.

Apple Vision Pro beschikbaar op 2 februari.
Apple Vision Pro binnenkort zelf te gebruiken

De bril van Apple kost 3499 dollar, maar toch zijn de verwachtingen hooggespannen, vooral bij Apple. Er is jarenlang gewerkt aan het apparaat en het bijbehorende visionOS besturingssysteem. Dit systeem combineert de apps die we kennen van de iPhone en iPad met de fysieke wereld. Bediening gebeurt via handen, ogen en spraak.

Gelijk aan andere VR-brillen

De Apple Vision Pro verschilt van andere brillen door het display aan de voorkant. Dit toont de ogen van de gebruiker (EyeSight-modus) wanneer de gebruiker gestoord kan worden of toont een wazige animatie wanneer hij of zij in de virtuele wereld is ondergedompeld. Volgens Apple is de Vision Pro ideaal voor productiviteit, multimedia en gaming. Tot nu toe is vooral dat laatste een reden voor mensen om een VR-bril aan te schaffen. Of gebruikers ook bereid zijn om grote bedragen te betalen voor die eerste twee opties valt nog te bezien.

Apple Vision Pro met EyeSight-modus ingeschakeld
Heerlijk romantisch avondje samen op de bank

Apple Vision Pro in Nederland

Apple begint op 19 januari met het aannemen van bestellingen en de levering start op vrijdag 2 februari. Wanneer we de bril buiten de VS zullen zien is niet bekend; Apple doet daar geen uitspraken over. De vanafprijs is 3499 dollar en je krijgt 256 GB opslagruimte. Tot slot kun je kiezen tussen een Solo Knit- of Dual Loop-band.

Ontvang een e-mail wanneer de Apple Vision Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel