Asus kondigt compactere ROG Phone 8 Pro gamingtelefoon aan


Asus heeft een nieuwe gaming telefoon geïntroduceerd. De ROG Phone 8 Pro is compacter dan de ROG Phone 7 omdat Asus afstapt van een kritische filosofie.

Asus was een van de weinige fabrikanten die nog schermranden op zijn telefoons gebruikte. Die ruimte kan worden gebruikt voor luidsprekers en de selfiecamera. Het zorgt er ook voor dat het scherm ononderbroken is, zonder uitsparingen die voor afleiding kunnen zorgen. Dat is iets heel cruciaals tijdens het gamen. Asus stapt nu af van dat idee.

Asus ROG Phone 8 Pro met ROG Tessen Mobile Controller accessoire.
De Asus ROG Phone 8 Pro met ROG Tessen Mobile Controller

Omdat de nu aangekondigde ROG Phone 8 Pro een selfiecamera op het scherm heeft. Hiervoor is een ponsgat gebruikt. Op de persfoto's ziet hij er vrij klein uit, maar Asus hoopt dat gebruikers dat niet zo erg vinden. Het resultaat is dat de telefoon kleiner is dan vorige generaties Asus ROG Phones.

Minder ruimte voor batterij

Helaas betekent dat ook minder ruimte voor een grote batterij. In de ROG Phone 7 vinden we een 6000mAh grote batterij. In de Asus ROG Phone 8 is er ruimte voor een 5500mAh exemplaar. Opladen is nog steeds maximaal 65W. Het opladen van een lege batterij duurt 39 minuten. Draadloos opladen is deze keer ook mogelijk, tot 15W.

Asus ROG AeroActive Cooler X
AeroActive koeler X

AeroActive Cooler X

Asus rust de ROG Phone 8 Pro uit met de nieuwste Qualcomm-processor, de Snapdragon 8 Gen 3. Deze achtkernige chipset is geklokt op maximaal 3,3GHz. De chip zit in een nieuw koelsysteem dat de warmte tot 22% beter kan afvoeren. Als dat nog niet genoeg is, is er de AeroActive Cooler X, een apart verkrijgbaar accessoire met een ventilator die je aan de achterkant vastklikt.

AniMe Vision

Gamers zullen blij zijn om te horen dat er 341 verschillende LED's op de achterkant zitten die individueel kunnen oplichten. Dit systeem heet 'AniMe Vision' en kan worden gepersonaliseerd. Het kan bijvoorbeeld inkomende meldingen weergeven via animaties. De lampjes zijn helaas niet RGB; ze kunnen alleen wit licht weergeven.

Asus ROG Phone 8 Pro met AniMe Vision op de achterkant.
AniMe Vision: 341 individueel regelbare LED's

De Asus ROG Phone 8 Pro zal alleen verkrijgbaar zijn in het zwart met 512GB/16GB of 1TB/24GB aan opslag en RAM. Verwacht dat het apparaat eind januari in de winkels ligt. De adviesprijs is 1199 euro voor het 512GB/16GB model en 1499 euro voor het 1TB/24GB model.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel