Asus ROG Phone 8 officieel; hetzelfde schermformaat, maar compacter


Asus heeft op de CES-beurs de ROG Phone 8-serie onthuld. Het gamingtoestel heeft hetzelfde 6,78-inch grote Samsung AMOLED-scherm, maar is compacter. Hiervoor heeft Asus wel wat concessies moeten doen.

De vraag is of gamers dit zullen waarderen. Zo zit de selfiecamera op de ROG Phone 8 nu in het scherm in plaats van erboven zoals op de ROG Phone 7. Ook de batterij is veel kleiner, 5500 in plaats van 6000mAh. Volgens Asus is dat nog steeds genoeg voor drie en een half uur zwaar gamen.

Asus ROG Phone 8 in gebruik.
De nieuwe Asus ROG Phone 8

Asus gebruikt opnieuw een Samsung-scherm van 6,78 inch. Dit keer heeft het een piekhelderheid van 2.500 nits, waardoor het buiten beter leesbaar is. Op de achterkant zien we de Aura RGB-verlichting. Deze kan je op de hoogte brengen van inkomende oproepen of berichten door het ROG Fearless Eye logo te verlichten. Als je meer personalisatie wilt, kijk dan eens naar de Asus ROG Phone 8 Pro. Deze heeft 341 individueel regelbare LED's.

Accessoires

Net als eerdere ROG-telefoons kan de Phone 8 worden uitgebreid met de AeroActive Cooler X, een apart accessoire met een ingebouwde ventilator om het apparaat nog meer te koelen. De AeroActive Cooler X heeft ook twee fysieke knoppen die je kunt gebruiken tijdens het gamen. Als je meer knoppen wilt, kun je de ROG Tessen Mobile Controller kopen. Dat verandert het apparaat volledig in een gameconsole en controller.

Asus ROG Phone 8 in grijs en zwart.
ROG Phone 8 in grijs en zwart

De Asus ROG Phone 8 ligt vanaf 31 januari in de winkels voor een adviesprijs van 1099 euro. Hiervoor krijg je 12 GB RAM en 256 GB opslagruimte. Je kunt kiezen uit zwarte en grijze kleuren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel