Apple iPhone 16 Pro

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Apple iPhone 16 Pro in het nieuws

ts iPhone Periscoop Camera

"iPhone 16 Pro krijgt groter scherm en periscoopzoomlens"

Geruchten ·

Volgens marktanalist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 16 Pro voor 2024 een groter scherm en wordt het model voor het eerst uitgerust met een periscooplens. Mogelijk debuteert Apple de periscooplens met de iPhone 15 Pro Max. Met een periscooplens kan verder worden ingezoomd.

Als Ming-Chi Kuo voorspellingen doet over nog niet uitgebrachte Apple producten, luisteren we. Zijn voorspellingen komen vaker wel dan niet uit. Deze keer deelt hij zijn gedachten in een blogpost op Medium waarin hij het specifiek heeft over de iPhone 16 Pro en 16 Pro Max. Houd er rekening mee dat zelfs de iPhone 15-serie op het moment van schrijven nog moet worden aangekondigd.

iPhone met periscoop cameralens.
Een periscoop cameralens werkt met een prisma

Ming-Chi Kuo denkt dat de iPhone 16 Pro een iets groter scherm krijgt dan de huidige 6,1 inch. Hoeveel groter, weten we niet. Verder verwacht hij dat zowel de iPhone 16 Pro als iPhone 16 Pro Max een periscooplens krijgen. Dit zal een groter zoombereik mogelijk maken dan de huidige drie keer. Het zal niet de eerste keer zijn dat Apple een periscooplens toepast; de iPhone 15 Pro Max zou de eerste zijn.

Opvallend vroeg

Opvallend is dat er nu al geruchten over de iPhone 16-serie naar buiten komen. Apple kondigt de iPhone 15-serie pas over vier maanden aan. Voorspellingen zijn altijd moeilijk te doen, maar het sluiten van deals met leveranciers geeft aan hoe de zaken ervoor staan. En dat is precies wat analist Ming-Chi Kuo doet. Hij analyseert de markt, wie bij wie koopt, en doet op basis daarvan voorspellingen.


Vragen en antwoorden over de Apple 16 Pro