3D-tekening toont Apple iPhone 16 Pro met Capture Button


Het jaar lijkt nog maar net begonnen, maar de volgende generatie iPhone duikt al op in onze geruchtenrubriek. Op het moment van schrijven is het maart, wat betekent dat september nog ver weg is. Dat is de maand waarin Apple meestal nieuwe iPhones aankondigt, zoals deze iPhone 16 Pro.

Op het eerste gezicht lijkt de iPhone 16 Pro een iPhone als geen ander. Apple is voorzichtig met het aanbrengen van wijzigingen. Toch zijn er kleine verschillen. Er wordt bijvoorbeeld een knop toegevoegd en het formaat wordt groter.

Apple iPhone 16 Pro 3D CAD-tekening.
Vroege CAD-tekening van de iPhone 16 Pro

Volgens de website die deze CAD-tekening publiceerde, komt de grootte uit op 149,6 × 71,4 × 8,4 mm. Terwijl de afmetingen van de iPhone 15 Pro 146,6 × 70,6 × 8,25 mm zijn. Of dit betekent dat de iPhone 16 Pro een groter schermformaat krijgt dan de gebruikelijke 6,1 inch valt nog te bezien.

5x zoom en opnameknop

De bron beweert verder dat de iPhone 16 Pro een 5x zoom camera krijgt in plaats van 3x zoals op de iPhone 15 Pro. Voorheen moest je een Pro Max model kopen om dergelijke zoomniveaus te krijgen.

iPhone 16 Pro met vastlegknop
Nieuwe vastlegknop onder de aan/uit-knop

Als we het toestel van de zijkant bekijken, zien we een grotere actieknop en dat lijkt op een nieuwe knop. Deze knop bevindt zich aan dezelfde kant als de aan/uit-knop, maar is verzonken in de zijkant. Deze knop wordt de `Capture Button` genoemd en wordt voornamelijk gebruikt door de camera. Het lijkt een aanraakgevoelige knop te zijn, misschien om het zoomniveau te regelen via een schuifbeweging of als sluitertoets.

Ontvang een e-mail wanneer de Apple iPhone 16 Pro verkrijgbaar is

Verwacht wordt dat Apple de iPhone 16-serie pas in de herfst zal aankondigen, meestal in september. Tot die tijd kan er van alles gebeuren. Toch komt het steeds vaker voor dat iPhone-nieuws al heel vroeg uitlekt. Zo doken er in februari al foto's op van de iPhone 15 Pro met een USB-poort.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel