Volgende Samsung Galaxy Watch zou vierkant kunnen zijn


Sinds de Gear S2 heeft Samsung ronde smartwatches uitgebracht. Met uitzondering van een paar rechthoekige Fit-modellen, hebben we nog geen vierkante Samsung smartwatches gezien. Maar dat zou wel eens kunnen veranderen.

Want volgens Sammobile overweegt Samsung naar verluidt om nog een vierkante smartwatch uit te brengen. Mogelijk als tegenhanger van de Apple Watch, die sinds de lancering altijd vierkant is geweest.

Vierkante Samsung Gear 2 smartwatch gedragen door iemand op een fiets in de regen.
Deze Gear 2 was een van Samsung's laatste vierkante smartwatches

In 2014 bracht Samsung zijn laatste vierkante smartwatch uit, de Gear Live. Sindsdien heeft Samsung uitsluitend ronde modellen uitgebracht, met uitzondering van dus een paar rechthoekige Fit-modellen. Ronde smartwatches maakten het makkelijker voor traditionele horlogekopers om over te stappen en de ronde schermen zagen er toen futuristischer uit.

De tijd zal het leren

Nu beide argumenten zijn verjaard, is het tijd voor Samsung om iets anders te doen. Bovendien kunnen vierkante schermen meer informatie weergeven en zijn ze toegankelijker voor gebruikers. Of Samsung een vierkante Galaxy Watch uitbrengt en wanneer deze op de markt komt, valt nog te bezien. De bron brengt ons niet veel meer dan dit gerucht, dus we kunnen niet anders dan afwachten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel