Google Pixel Watch 2

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Watch 2 in het nieuws

ts Snapdragon W5 Plus Gen1

Google Pixel Watch 2 krijgt mogelijk langere batterijduur

Geruchten ·

De mogelijk binnenkort uit te brengen Google Pixel Watch 2 belooft een aanzienlijk langere batterijduur. Tenminste als Google zijn plan doorzet om Samsung in te ruilen voor Qualcomm.

Tijdens I/O 2022 heeft Google de Pixel Watch aangekondigd. Een eigen smartwatch met een rond display. Inmiddels ligt Google I/O 2023 alweer achter ons, maar de zoekgigant heeft verzuimd de Pixel Watch 2 te tonen. Ondertussen tikt de klok door, en druppelen de eerste geruchten over dit nieuwe horloge binnen.

Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 specsheet.
Mogelijk de nieuwe chipset van de Pixel Watch 2

Google overweegt naar verluidt de Samsung Exynos-processor binnenin te vervangen voor Qualcomm's nieuwste Snapdragon W5-chip. Deze chipset belooft veel energiezuiniger en tegelijkertijd veel sneller te zijn. Althans, dat schrijft 9to5Google. De reden waarom Google de overstap maakt van Samsung naar Qualcomm is onduidelijk. Samsung heeft ook een nieuwere en verbeterde chip voor gebruik in smartwatches.

Lanceerdatum Pixel Watch 2

Een langere batterijduur zou meer dan welkom zijn. Gebruikers van de eerste generatie Pixel Watch melden tot een dag gebruik, en dat is zonder AOD (Always On Display). Wanneer Google de Pixel Watch 2 zal aankondigen is nog onduidelijk. Het zou logisch zijn om het samen met de Pixel 8 en 8 Pro te introduceren. Die producten worden verwacht in de herfst van 2023.


Vragen en antwoorden over de Google Pixel Watch 2