Google Pixel Watch 2 met stresssensor aangekondigd


Tijdens het Made By Google-evenement toonde Google ook een nieuwe smartwatch. De Pixel Watch 2 lijkt op zijn voorganger, maar is sneller, meet nieuwe dingen en kan 12 uur mee met 30 minuten opladen.

De Google Pixel Watch 2 lijkt hetzelfde scherm te hebben als zijn voorganger. Het is rond met een diameter van 1,2 inch, heeft een resolutie van 450 x 450 pixels en een maximale helderheid van 1.000 nits. Ter vergelijking: het display van Apple's Apple Watch Series 9 is 2x zo helder.

De Google Pixel Watch 2 met verschillende bandjes en kleuren.
De nieuwe Pixel Watch 2

Google belooft 24 uur gebruik met het scherm altijd aan. Wat ook hetzelfde blijft, is het mechanisme om bandjes te verwisselen. Dat betekent dat je de Pixel Watch bandjes van de eerste generatie kunt gebruiken op de Pixel Watch 2. De behuizing is IP68 waterdicht (ATM 5) en wordt beschermd door een bolvormig stuk Gorilla Glass 5-glas.

Snellere quad-core processor

Binnenin de Watch 2 vinden we een nieuwe quad-core processor: de Snapdragon W5 Gen 1, ook bekend als de Qualcomm 5100. Deze chip maakt nieuwe functies mogelijk, waaronder Safety Check, waarmee je geliefden kunt laten weten wanneer je veilig thuis bent aangekomen. Je locatie kan ook in real-time worden gedeeld.

Belangrijkste functies van de Google Pixel Watch 2.
De belangrijkste functies van de Pixel Watch 2 in één oogopslag

Er zijn ook nieuwe sensoren toegevoegd en bestaande sensoren zijn verbeterd. Zo is de hartslagsensor nu tot 40% nauwkeuriger, mede dankzij betere AI-modellen. Met de toegevoegde temperatuursensor kun je de huidtemperatuur meten en de Body Response-sensor kan stressniveaus meten. Als de Pixel Watch 2 een hoog stressniveau detecteert, kan hij suggesties doen om dit te verlagen.

Pixel Watch 2 prijzen, bandjes en beschikbaarheid

De Google Pixel Watch 2 wordt geleverd met Wear OS 4 en zes maanden gratis FitBit Premium. Het horloge wordt verkocht voor $349 of €348,95 voor het WiFi-model. Er komt ook een versie met 4G uit, zodat je hem niet hoeft te koppelen met een telefoon.

De behuizing is verkrijgbaar in aluminium, zwart, goud en gepolijst zilver. De bandjes zijn Bay (blauw), Obsidian (zwart), Haze (groen/grijs) en Porcelain (beige). Het horloge ligt in week 41 in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel