"Elk Samsung Galaxy S24-model gemaakt van titanium"


Net als Apple is ook Samsung van plan om zijn nieuwe telefoons uit te rusten met titanium. Een nieuw gerucht zegt nu welke modellen allemaal een nieuw titanium jasje krijgen.

De meeste telefoonframes zijn gemaakt van aluminium. Het is licht, goedkoop en meestal stevig. Maar net zoals plastic plaats moest maken voor glas, lijkt aluminium plaats te maken voor titanium. Het is de trend voor 2024.

Titanium
De trend voor 2024; Titanium

Samsung is daarom van plan om de aankomende Galaxy S24-serie uit te rusten met titanium. Het nieuwe materiaal is niet alleen voor het duurste model; de S24 Ultra. Ook de S24 en S24+ worden ermee uitgerust. Tenminste, dat is wat deze bron op X denkt.

Titanium buitenkant

Niet het hele frame zal van titanium zijn, net als bij de iPhone 15 Pro. Vermoedelijk zal alleen de buitenste laag van titanium zijn. Het binnenframe zal waarschijnlijk nog steeds van aluminium zijn. Een frame dat volledig van titanium is, is veel te duur.

Onzeker welke modellen

Of dit gerucht waar is, zal begin 2024 blijken als Samsung de serie aankondigt. Het lijkt onwaarschijnlijk omdat alles uitrusten met titanium klanten niet naar een duurder model stuurt. Dus we denken dat alleen de Galaxy S24 Ultra een titanium behuizing krijgt. En uit de reacties blijkt dat de doorgaans goed geïnformeerde @UniverseIce dezelfde mening is toegedaan.

Niet de eerste keer voor Samsung

Voordat je Samsung beschuldigt van het schaamteloos kopiëren van Apple, moet je bedenken dat dit niet de eerste keer is dat Samsung titanium gebruikt. De Galaxy Watch3 Titanium die in 2020 werd uitgebracht, had ook een titanium behuizing. Samsung heeft dus al ervaring met het materiaal.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel