Render bevestigt nieuw ontwerp voor Google Pixel 8a


Renders van de aankomende Google Pixel 8a zijn voor het eerst verschenen. We hadden al een foto van het toestel gezien, die in niets leek op zijn voorganger. De afbeeldingen van @onleaks bevestigen nu die nieuwe ontwerpstijl.

Meestal zien we eerst renders van een nieuw apparaat en dan pas foto's. Voor de aankomende Google Pixel 8a is het andersom. Eind september lekten voor het eerst foto's uit. Een halve maand later doken de renders op. Allemaal dankzij @onleaks en Smartprix.

Render van een roze Google Pixel 8a-telefoon op Smartprix.
Pixel 8a in roze

Zowel de foto's als de renders vertonen sterke overeenkomsten. Hieruit kunnen we afleiden dat de opvolger van de Google Pixel 7a een stuk ronder zal zijn. En daarmee zal het apparaat mooi passen tussen de al aangekondigde Pixel 8 en 8 Pro. Vreemd genoeg past Google niet overal dezelfde kromming toe. De 8a lijkt veel ronder dan zijn broers.

Prijsverhoging

Voor nu gaat alle aandacht uit naar de Pixel 8 en Pixel 8 Pro die deze week in de winkels komen te liggen. De prijzen beginnen respectievelijk bij 799 en 1099 euro. Dat is hoger dan in voorgaande jaren. De Pixel 8a zal ongetwijfeld goedkoper zijn dan dat, maar mogelijk hoger in vergelijking met de 7a. We kunnen een prijsverhoging voor het A-model ook niet uitsluiten.

Boven- en onderkant van de Google Pixel 8a in Rose gedeeld door Smartprix.
Boven- en onderkant van de Google Pixel 8a

Pixel 8a specificaties

De bron meldt verder dat de Google Pixel 8a een 6,1-inch plat scherm heeft. In tegenstelling tot de '8' en '8 Pro' zijn de schermranden niet overal gelijk, er is een kin zichtbaar aan de onderkant. Aan de achterkant zien we twee camera's, maar het is nog onduidelijk welke. Tot slot is het waarschijnlijk dat de Pixel 8a ook is voorzien van de Tensor 3-processor, zij het met iets minder functies.

Ontvang een e-mail wanneer de Google Pixel 8a verkrijgbaar is

Pixel 8a aankondiging

De vraag blijft wanneer het apparaat wordt aangekondigd. Dat kan nog wel even duren. Zijn voorganger zag het daglicht pas in mei. Dat is bijna een half jaar nadat de Pixel 7 en 7 Pro werden aangekondigd. Het is dus mogelijk dat de lancering pas halverwege 2024 plaatsvindt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel