Oppo Find N3 (Open) wordt verwacht op 19 oktober, kost een fortuin


De datum voor de wereldwijde lancering van de Oppo Find N3 is bekendgemaakt. Het toestel, dat al verkrijgbaar is in China, wordt wereldwijd uitgebracht op donderdag 19 oktober. De prijs is pittig.

Alle ogen zijn momenteel gericht op Oppo. Nadat Apple en Samsung hun nieuwste toestellen van het jaar hebben aangekondigd, is het wachten nu op de Oppo Find N3. Het toestel is al verkrijgbaar in China, maar nog niet wereldwijd. Daar komt op 19 oktober verandering in. Dan krijgt de rest van de wereld ook de kans om dit opvouwbare toestel te kopen.

Oppo Find N3 global launch

De verwachtingen zijn hooggespannen. Qua ontwerp concurreert de Find N3 met Samsung's Fold5 en Google's Pixel Fold. Het is nog onduidelijk welke naam het toestel precies zal krijgen. In de VS krijgt het mogelijk de naam "Oppo Open".

Minder zichtbare vouw

De Oppo Find N3 lijkt een opvouwbaar 7,8-inch OLED-scherm te krijgen. Daarvan zou de vouw minder zichtbaar moeten zijn dan bij de Samsung Galaxy Z Fold 5, al is hij nog altijd merkbaar. Het buitenste scherm meet vermoedelijk 6,31 inch.

Oppo Find N3 aka 'Open' in het groen.
Eerder gepubliceerde afbeelding van de Oppo Find N3

Hasselblad camera

Oppo hoopt uit te blinken met zijn Hasselblad-camera's aan de achterkant. We zien er drie: een 48MP primaire, 48MP groothoek en 64MP telefoto met 3x optische zoom. Het toestel maakt waarschijnlijk gebruik van een Snapdragon 8 Gen 2-processor van Qualcomm met 16 GB RAM-geheugen.

Oppo lanceert de Find N3 in Singapore om 14:30 lokale tijd. De prijs wordt geschat op iets minder dan 1.700 Amerikaanse dollar. Dat is fors, maar in lijn met andere vergelijkbaar ontworpen foldables.

Afbeelding: Winfuture


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel