"Xiaomi 14 en 14 Pro met Snapdragon 8 Gen 3 op 27 oktober"


Amper een maand na de lancering van de Xiaomi 13T en 13T Pro krijgt de Xiaomi 13 mogelijk een nieuwe opvolger. De Xiaomi 14 en 14 Pro worden nog deze maand verwacht en zullen vermoedelijk de eerste zijn met Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 3.

Xiaomi's naamgeving is niet erg consistent. Zeg maar ronduit verwarrend. De Xiaomi 13T die minder dan een maand geleden werd aangekondigd, lijkt de opvolger te zijn van de Xiaomi 13. Dus waarom zou Xiaomi de Xiaomi 14 nu al willen aankondigen?

Xiaomi 13 Pro in White
Mogelijk binnenkort opvolger van Xiaomi 13 Pro

Xiaomi's T-serie moet niet per se gezien worden als de opvolger, zoals Apple deed met de S-serie. Het T-model is een tussentijdse update met lagere specificaties en een betaalbaarder prijskaartje. De Xiaomi 13T heeft bijvoorbeeld geen Snapdragon-processor zoals de Xiaomi 13, maar een chip van MediaTek.

27 oktober

Wat dat betreft is deze Xiaomi 14 de opvolger van de Xiaomi 13, en niet de Xiaomi 13T. En volgens een Chinese bron komt het apparaat mogelijk al op 27 oktober, samen met de Xiaomi 14 Pro.

Eerste met Snapdragon 8 Gen 3

Die datum is niet willekeurig gekozen. Het is vlak na de introductie van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Die wordt een paar dagen eerder geïntroduceerd. Die wordt een paar dagen eerder geïntroduceerd en Xiaomi wil de eerste zijn die dat in een telefoon stopt. Wat dat betreft heeft Xiaomi haast. De Snapdragon 8 Gen 3 heeft de codenaam "Pineapple" en heeft naar verluidt een 1+5+2-indeling die draait op 3,19, 2,96 en 2,27 GHz.

Digital Chat Station vertelt over de Snapdragon 8 Gen 3
Eerder gepubliceerd bericht over de Snapdragon 8 Gen 3

De CPU biedt een bescheiden snelheidswinst, maar de echte winnaar is de GPU. Volgens eerder gepubliceerde benchmarks is deze bijna 40% sneller dan de Snapdragon 8 Gen 2.

Titanium behuizing

Er is nog weinig bekend over de Xiaomi 14-serie. Een aangepast uiterlijk is duidelijk, net als de toepassing van meerdere Leica-camera's. Geruchten spreken over een titanium behuizing en satellietconnectiviteit.

Zowel de Xiaomi 14 als 14 Pro zijn al goedgekeurd voor de Chinese markt, zoals blijkt uit een eerder gepubliceerd certificaat bij TENAA. Of het toestel ook wordt aangekondigd, is overigens nog maar de vraag. Meestal zien we regelmatig materiaal voor een lancering, iets wat tot nu toe nog niet is gebeurd.

Ontvang een e-mail wanneer de Xiaomi 14 Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel