Google Pixel 8 Pro met indrukwekkende AI-camera officieel


Tijdens het jaarlijkse Made By Google-evenement heeft Google officieel de Pixel 8 Pro aangekondigd. Het toestel heeft een mooie set functies die het maken van foto's en video's makkelijker en beter maken - iets wat we helaas ook terugzien in de vanafprijs.

De Google Pixel 8 Pro heeft het beste scherm dat Google ooit in een telefoon heeft gestopt. Het krijgt de mooie naam "Super Actua Display." Het scherm heeft een piekhelderheid van 2.400 nits en kan beelden dynamisch verversen tussen 1 en 120Hz. Net als zijn voorganger is het scherm 6,7 inch groot.

Google Pixel 8 Pro in Bay Blue.
Pixel 8 Pro in de kleur "Bay"

Wie de Pixel 8 Pro omdraait, ziet naast het drievoudige camerasysteem een extra sensor. Met deze sensor kun je de temperatuur van objecten of mensen op afstand meten. Voorbeelden zijn een pan op het fornuis of babymelk die uit de magnetron komt.

Lichtgevoelige camera's

Iets minder gimmicky is de camera. De primaire camera krijgt een verbeterde 50MP sensor die 21% lichtgevoeliger is. De andere camera's krijgen ook een upgrade. Zo is de 48MP ultra-groothoek 105% lichtgevoeliger en heeft de 48MP telefotocamera een 56% lichtgevoeligere sensor. Dit zou in het donker beter belichte foto's en video's moeten opleveren. De selfiecamera krijgt ook een update. Deze beschikt nu over autofocus, waardoor je binnen een groter bereik scherpe selfies kunt maken.

Voorbeeldfoto gemaakt met Google Pixel 8 Pro met Pro Controls.
Neem volledige controle met Pro Controls

Gebruikers krijgen de mogelijkheid om met de meeste camera-instellingen te spelen dankzij Pro Controls. Degenen die hun weg weten met ISO-instellingen en sluitertijden kunnen de meest creatieve resultaten behalen. En anders kan de Google Pixel 8 Pro dankzij AI ook prachtige resultaten voor je creëren.

Video Boost en Night Sight Video

Zo is er 'Video Boost' om HDR-video's te maken. Deze functie komt als een Feature Drop in december, maar het lijkt het wachten waard. Video wordt verbeterd op de 8 Pro en in Google's cloud op punten als helderheid en scherpte. In een vergelijking met de iPhone 15 Pro Max en de Pixel 8 Pro ziet deze functie er veelbelovend uit.

Video Boost vergelijking Apple iPhone 15 Pro Max en de Google Pixel 8 Pro.
iPhone 15 Pro Max vs. Pixel 8 Pro met Video Boost

De videorecorder krijgt ook een nachtmodus genaamd Night Sight Video. Volgens Google is dit de beste nachtmodus voor video's in een telefoon ooit. Praktisch schijnt ook de 'Best Take' functie te zijn. Iedereen die wel eens een groepsfoto heeft gemaakt, weet dat het bijna onmogelijk is om iedereen er goed uit te laten zien. Met Best Take kun je voor elke persoon de beste versie kiezen.

Tensor 3

De meeste van deze functies worden mogelijk gemaakt door de ingebouwde Tensor 3 processor. Deze chipset, ontwikkeld door Google, is perfect voor Machine Learning. Naast de functies die hier al zijn genoemd, worden er binnenkort nog een aantal toegevoegd via een Feature Drop. Met Zoom Enhance kun je bijvoorbeeld achteraf inzoomen op een foto, net als in de film.

Google Pixel 8 Pro On Sale
Pixel 8 Pro in drie kleuren

Pixel 8 Pro prijzen en bezorgbaarheid

Google brengt de Pixel 8 Pro ergens tussen 9 en 15 oktober uit. De startprijs is hoger dan we gewend zijn. Het 128GB-model kost 1.099 dollar. Je kunt kiezen uit drie kleuren: Bay, Porcelain en Obsidian. Naast 128 GB zijn er ook versies met 256 en 512 GB opslagruimte. Google breidt zijn updatebeleid verder uit naar 7 jaar. Dat betekent dat je Android-updates zult ontvangen tot 2030, mocht het apparaat het overleven.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel