Samsung Galaxy A05

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy A05 in het nieuws

ts Samsung A05 Tecnoblog Anatel

Opgedoken Samsung Galaxy A05 lijkt gevoelig voor vingerafdrukken

Geruchten ·

Er zijn foto's opgedoken van een keuringsinstantie in Brazilië waarop de nog onaangekondigde Galaxy A05 te zien is. Dit Samsung toestel belooft een van de goedkoopste Galaxy telefoons te worden en lijkt nogal gevoelig voor vingerafdrukken.

Foto's van de Galaxy A05 werden ontdekt door de speurneuzen van Tecnoblog. Voordat een telefoon in een land kan worden uitgebracht, moet deze worden goedgekeurd en dat lijkt nu te zijn gebeurd voor de Braziliaanse markt.

Voorkant van de Samsung Galaxy A05 in het zwart naast een liniaal.
De vermeende Galaxy A05 in het zwart

Hierdoor kunnen we een glimp opvangen van de Samsung Galaxy A05 nog voordat het toestel is aangekondigd. Verder vertellen de foto's ons dat dit een telefoon met twee camera's is, net als de Galaxy A04, met een U-vormige inkeping aan de voorkant voor de selfiecamera. De bron denkt dat Samsung een moderner uitziende inkeping gebruikt, maar wij zijn het daar niet mee eens.

Voor vingerafdrukken vatbaar

De redelijk grote rand aan de onderkant van het scherm verraadt het karakter van de A05, een eenvoudig toestel met een goedkoop prijskaartje. Net als al zijn voorgangers en ook te zien aan het lage typenummer. Dat is helemaal niet erg, want ook in deze prijsklasse maakt Samsung een aantal goede telefoons. Het enige jammere is de keuze voor wat lijkt op een glanzende achterkant. Hiermee belooft de A05 een magneet voor vingerafdrukken te worden.

Achterkant van de Samsung Galaxy A05 met een gestreept patroon met glanzende afwerking.
Glanzende achterkant van de A05 met een gestreept patroon

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer Samsung de Galaxy A05 officieel onthult, is nog onbekend. Het toestel ondersteunt geen 5G, dus Samsung zal het hier niet snel kunnen aankondigen. Als dat wel het geval is, schatten we de prijs in op ongeveer 170 euro, net als zijn voorganger.


Vragen en antwoorden over de Samsung A05