Samsung Galaxy S24 Ultra eerste met Gorilla Glass Armor


De Samsung Galaxy S24 Ultra, aangekondigd op 17 januari 2024, is de eerste smartphone die is uitgerust met Corning's Gorilla Glass Armor. Dit nieuwe type glas zou betere bescherming moeten bieden tegen krassen, bijvoorbeeld van toetsen.

De samenwerking tussen Corning en Samsung dateert al van 50 jaar geleden. De meeste mensen zullen Corning kennen van het telefoonglas dat ze maken: Gorilla Glass. Het biedt extra krasbestendigheid en biedt bescherming tegen valschade. Door de jaren heen presenteerde Corning telkens een nieuwe generatie glas, met dit keer Gorilla Glass Armor.

Samsung Galaxy S24 Ultra voorpaneel met Gorilla Glass Armor.
Het voorpaneel van de S24 Ultra met Gorilla Glass Armor

Volgens Corning is Gorilla Glass Armor het meest robuuste glas ooit en is het 4x krasbestendiger dan concurrerend glas. We weten van eerdere versies van Gorilla Glass dat ze lichtjes beginnen te krassen bij niveau 6 op de Mohs-hardheidsschaal, met diepe groeven bij 7. Of dat ook geldt voor Gorilla Glass Armor of dat het meer aankan, zal binnenkort blijken tijdens de beroemde duurzaamheidstest van JerryRigEverything.

Vermindert reflecties tot 75%

Een ander voordeel van Gorilla Glass Armor is dat het minder reflecteert. Omgevingslicht wordt 75% minder gereflecteerd, waardoor je je scherm gemakkelijker kunt lezen. Dat is dit keer misschien nog wel meer nodig omdat het glas aan de voorkant van de Galaxy S24 Ultra plat is. Volgens Samsung is dat handiger voor gebruik met de S Pen.

Corning Gorilla Glass Armor geïntroduceerd.
Gorilla Glass Armor: minder reflecties en krasbestendiger

Cashback korting

Samsungs nieuwe Galaxy S24 Ultra is verkrijgbaar met 256 GB, 512 GB of 1 TB opslagruimte en in de kleuren Titanium Gray, Titanium Yellow, Titanium Violet en Titanium Black. Kopers krijgen tot 31 jan. $120 terug op het model met 512GB opslag en maar liefst $240 op het model met 1TB.

Vanaf 31 januari ligt de S24 Ultra in de winkels. De prijzen beginnen bij €1449 voor 256GB en lopen op tot €1809 voor het model met 1TB. Als je de korting aftrekt, betaal je €1569.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel