Samsung kondigt Galaxy S24 en S24+ met Galaxy AI aan


Tijdens Galaxy Unpacked heeft Samsung officieel de Galaxy S24-serie aangekondigd, die bestaat uit de S24, S24+ en S24 Ultra. Hoewel dit nieuwe telefoons zijn met nieuwe hardware, draaide de onthulling vooral om iets anders, namelijk de intelligente functies van Galaxy AI.

Veel van de S24-serie was van tevoren uitgelekt. Daarom waren we vooral geïnteresseerd in de hands-on demonstraties tijdens de presentatie. En tot onze verbazing werden we niet teleurgesteld.

Samsung Galaxy S24

Maar eerst, de telefoons zelf. De Galaxy S24 is een 6,2-inch smartphone. Hij heeft dus een iets groter scherm dan zijn voorganger, hoewel de afmetingen nauwelijks verschillen. Het camerasysteem bestaat uit een 50+12+10MP systeem met een 120° ultra-groothoek en 3x optische zoom. De batterij meet 4000mAh en kan snel worden opgeladen met 25W. De beschikbare geheugenversies zijn 128, 256 en 512 GB; je krijgt altijd 8 GB RAM.

De belangrijkste kenmerken van de Samsung Galaxy S24 en Galaxy S24 Plus
Belangrijkste kenmerken van de S24 en S24 Plus

Samsung Galaxy S24 Plus

Dan nu de S24+. Het scherm meet 6,7 inch, weer 0,1 inch meer dan vorig jaar. Het camerasysteem is vergelijkbaar met dat van de S24, maar het RAM-geheugen is met 12 GB groter. Er zijn modellen met 256 GB en 512 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 4900mAh en opladen kan tot 45W.

Exynos processor

Zonder het expliciet te vermelden, worden zowel de S24 als S24+ aangedreven door een Exynos-processor. Volgens Samsung presteert de CPU 20% beter, de GPU 30% en de NPU 41%. Die laatste is verantwoordelijk voor de vele AI-functies waarmee Samsung de S24-serie heeft uitgerust. Wie per se een Snapdragon-processor van Qualcomm wil, moet naar de S24 Ultra.

Galaxy AI

Deze AI-functies maken deel uit van wat Samsung "Galaxy AI" noemt. Een voorbeeld is een real-time vertaling van spraak of tekst in een andere taal. Dat werkt in twee richtingen. Je vindt de functie in de Dialer app, waardoor het mogelijk wordt om iemand te bellen in een taal die je niet verstaat.

Samsung Galaxy AI real-time vertaling van telefoongesprekken.
Real-time vertaling van telefoongesprekken

Vertalen werkt ook in een aparte app, wat handig is tijdens een vakantie, en in de Samsung toetsenbord- en chatapps. Chatten met iemand wiens taal je niet spreekt is dus geen obstakel meer. Opmerkelijk is dat de functie ook naar Google Messages komt, waardoor de samenwerking met Google nog hechter wordt.

Samsung Galaxy AI Translate met 13 ondersteunde talen.
Translate ondersteunt momenteel deze 13 talen

De vertaalfunctie werkt momenteel met 13 talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Pools, Italiaans en Portugees. Nederlands zit er voorlopig niet bij.

Harder aluminium pantser

De Samsung Galaxy S24 en S24 Plus zijn gemaakt van steviger Armor Aluminium en verkrijgbaar in vier kleuren. Samsung liet zich voor de kleuren inspireren door de natuur en koos voor Onyx Black, Cobalt Violet, Amber Yellow en Marble Gray. Zowel de S24 als S24+ zijn verkrijgbaar in dit kleurenpalet.

Samsung Galaxy S24 in Ambergeel
Ambergeel

De prijzen beginnen bij €899 voor de Galaxy S24 met 128GB opslag en €1149 voor de Galaxy S24+ met 256GB opslag. Bestellen kan al vanaf woensdag 17 januari. De levering start op 31 januari.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel