Apple iPhone 16 krijgt mogelijk meer RAM en sneller internet


Het jaar is nog maar net begonnen en we kijken al uit naar de nieuwste Apple iPhone. Voor de iPhone 16 gaan er geruchten over meer geheugen en sneller internet. Een verbetering waar je ons niet snel over zult horen klagen.

Als je de specificaties van een Apple iPhone vergelijkt met die van een Android smartphone, valt er al snel iets op. Namelijk de kleine batterij en de kleine hoeveelheid RAM. Dit is echter niet verrassend. Apple maakt zowel de hardware als de software en kan dus prima zonder veel van beide.

Meer RAM

En toch lijken de iPhone 16 en iPhone 16 Plus wat meer RAM te krijgen, volgens geruchten van analist Jeff Pu. De Pro-modellen hebben volgens Apple genoeg RAM. Die modellen zullen blijven staan op wat ze nu hebben. Het totaalplaatje zou er als volgt uitzien:

De toename van het RAM-geheugen voor de iPhone 16 en 16+ wordt mogelijk veroorzaakt door het gebruik van de A17 Pro-chip. De chip kan echter een andere naam hebben om verwarring met de Pro-chip in de iPhone Pro te voorkomen. Omdat het RAM-geheugen in de chip is ingebouwd, ligt dat getal vast.

Wi-Fi 6E

Een andere verandering voor de iPhone 16 en Plus is sneller internet. Apple gaat Wi-Fi 6E gebruiken, dat naast 2,4 en 5 GHz ook de 6 GHz band kan gebruiken voor draadloos internet. Wie thuis een geschikte router heeft, kan hogere downloadsnelheden bereiken.

Apple iPhone aankondiging met Wi-Fi 6E en Threads ondersteuning.
Wi-Fi 6E was al beschikbaar voor de iPhone 15 Pro (Max)

Wi-Fi 6E was al aanwezig op de iPhone 15 Pro en Pro Max, maar nu komt het ook naar het instapmodel van de iPhone. Onze gok voor de iPhone 16 Pro en Pro Max is dat Apple overstapt op de onlangs aangekondigde Wi-Fi 7.

Ontvang een e-mail wanneer de Apple iPhone 16 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Apple iPhone 16 Plus verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel