"Samsung Galaxy S24 Ultra met 5x zoom camera heeft nog steeds 10x zoom"


We weten nog goed hoe groot de teleurstelling was toen we voor het eerst hoorden dat de Galaxy S24 Ultra geen 10x zoom camera meer heeft. In plaats daarvan zal Samsung een 5x zoom gebruiken. Maar je hoeft niet te treuren, zo blijkt uit gepubliceerd presentatiemateriaal.

Want volgens Android Headlines is de kwaliteit die Samsung uit de 5x optische zoom van de Galaxy S24 Ultra weet te persen gelijk aan 10x optische zoom. Zoals vermeld in de presentatie hieronder: "50MP - 5x optische zoom & 10x optische zoom." Dus, misschien hebben we de lens niet, maar we hebben wel de kwaliteit.

Samsung Galaxy S24 Ultra cameraspecificaties
Cameraspecificaties van de S24 Ultra

Het is onduidelijk hoe Samsung dit precies voor elkaar krijgt. Het grote formaat van de sensor kan het antwoord zijn. Een andere mogelijkheid is dat andere camerasensoren een handje helpen. Een derde mogelijkheid is dat het beeld wordt opgeschaald met behulp van AI. Hoe dan ook, het is goed nieuws dat we nog steeds 10x zoom kunnen gebruiken. Net als vroeger met de S23 Ultra.

Eerste geruchten

De eerste geruchten over een downgrade van de S24 Ultra telefotocamera dateren van september 2023. Toen meldde @UniverseIce dat Samsung de 10x optische zoomcamera zou inruilen. Later zou blijken dat er een 5x camera zou komen. Dit is meer in lijn met wat Apple doet met zijn Pro Max-modellen en is praktischer voor dagelijks gebruik. Toch kwam er veel kritiek omdat de Ultra zich met zijn zoombereik onderscheidt van de concurrentie.

@UniverseIce tweet over de Samsung Galaxy S24 Ultra zoomcamera.
De tweet waarmee het allemaal begon

Voor de Galaxy S24 Ultra lijkt Samsung te hebben gekozen voor 1x, 2x, 3x, 5x, 10x en 100x zoom. De 1x, 2x, 3x en 5x zoomniveaus zijn optisch; de rest gebeurt digitaal. Waarvan de 10x zoom in kwaliteit vergelijkbaar is met optisch zoomen. Samsung gebruikt 200, 50, 12 en 10-megapixelcamera's.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel