Samsung Galaxy S24-telefoons krijgen mogelijk 7 jaar updates


Volgens insiders zal Samsung de Galaxy S24-serie zeven jaar lang voorzien van beveiligings- en software-updates. Momenteel is dit beperkt tot slechts vier jaar.

Jarenlang was het een belangrijk voordeel van iPhones: iOS-updates voor oude iPhones. Bij Android was het een heel ander verhaal. Goedkopere smartphones mochten blij zijn met slechts één update; duurdere modellen hadden er vaak twee. Samsung breidde dat uit naar vier jaar voor bepaalde Galaxy-modellen en Google overtrof dat onlangs door Pixel-modellen zeven jaar lang te ondersteunen. Nu wil Samsung dat evenaren.

Samsung S24 lineup uitgelekt presentatieblad.
Eerder uitgelekte S24 presentatie

Volgens een gerucht dat verscheen op Android Headlines, zou Samsung het updatebeleid voor de aankomende Galaxy S24-serie herzien. Extra bewijs hiervoor wordt niet gegeven. Toch zijn ze ervan overtuigd dat Samsung de S24, S24+ en S24 Ultra tot zeven jaar updates zal geven. Dit omvat niet alleen beveiligingsupdates, maar ook Android-upgrades.

Als de Galaxy S24 uitkomt met Android 14, betekent dat een beloofde upgrade naar Android 21 ergens in het jaar 2031.

Een genereus updatebeleid

Hiermee evenaart Samsung het updatebeleid van Google. En dat is goed nieuws voor consumenten. Kopers kunnen er zeker van zijn dat hun nieuwe mobiel gedurende de hele levensduur updates krijgt. Hopelijk wordt deze trend overgenomen door andere Android-fabrikanten.

Video-functie van Samsung Galaxy AI zoals genoemd door Android Headlines
Video functie van Galaxy AI

Galaxy AI

Het valt nog te bezien hoe goed Galaxy S24 modellen zullen functioneren na 2030. Volgens dezelfde bron zullen de Galaxy AI-functies tegen die tijd niet meer gratis te gebruiken zijn. Verwacht wordt dat de vele AI-functies een groot verkoopargument zullen zijn voor de S24-serie. Galaxy AI zal mogelijk alleen de eerste twee jaar gratis zijn; daarna kan een abonnement nodig zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel