Verkoopdoos van Google Pixel 8a gefotografeerd, bevestigt enkele specs


Nadat eerder afbeeldingen en specificaties van de Google Pixel 8a verschenen, lekte ook de verkoopdoos uit. Een aankondiging lijkt aanstaande, maar kan nog even op zich laten wachten.

De Pixel A-serie bestaat uit goedkope mid-range modellen met een nieuwe Tensor-chip en AI-functies. De behuizing is echter vaak van plastic, de specificaties zijn wat eenvoudiger en er ontbreken hier en daar wat functies. Desondanks verkopen de Pixel A-modellen nog steeds goed omdat ze een goede camera hebben voor een redelijke prijs.

Uitgelekte Google Pixel 8a winkeldoos.
Detailhandeldoos van de Pixel 8a

Dat lijkt niet anders te zijn voor de aankomende Pixel 8a. De verkoopdoos laat er een foto van zien samen met wat specificaties. Verwacht een 6,1-inch AMOLED-scherm met een vloeiende 90Hz-weergave, dezelfde Tensor G3 uit andere Pixel 8-apparaten en een dubbele 12MP-cameraopstelling. Het toestel krijgt mogelijk wel een lagere kloksnelheid.

Leuke specificaties

Binnenin vinden we een 4700mAh batterij met 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Het toestel ziet er dit keer veel ronder uit dan zijn voorganger, de Pixel 7a. Het toestel verschijnt hierboven in blauw, roze en zwart. Het typenummer is G6GPR.

Pixel 8a camera close-up
De camerabalk van de Pixel 8a steekt niet meer zo ver uit

Google sleutelt al aan zijn kenmerkende camerabalk sinds de Pixel Fold. Verwacht overigens geen oplader in de doos. Je zult zelf voor een oplader van maximaal 27 W moeten zorgen.

Aankondiging waarschijnlijk in mei

Hoewel Google de laatste hand lijkt te hebben gelegd aan de verkoopdoos voor de Pixel 8a, wordt het toestel mogelijk pas in mei aangekondigd. De Pixel A-modellen zien meestal het levenslicht tijdens Google I/O. Deze ontwikkelaarsconferentie werd voor het laatst gehouden op 10 mei 2023. Er is nog geen definitieve datum vastgesteld voor 2024.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel