Samsung Galaxy S24 AI functies komen niet naar S22


Samsung heeft aangekondigd dat One UI 6.1 naar de Galaxy S23, S22 en S21 komt, maar alleen de eerste krijgt ook de Galaxy AI-functies die Samsung samen met de S24 heeft aangekondigd. Samsung meldde al dat Galaxy AI naar andere modellen zou komen, maar zei niet welke.

Galaxy AI is de naam van verschillende AI-functies van Samsung die te vinden zijn in de Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra. Dit omvat functies om automatisch tekst en spraak te vertalen, samenvattingen te maken en foto's te vervolledigen. Binnenkort zullen deze ook beschikbaar zijn op modellen uit de S23-serie.

Samsung-forumbericht over OneUI 6-updates voor oudere Galaxy-telefoons.
OneUI 6 updateschema

We moeten echter eigenaren van een Samsung Galaxy S22, S22+ of S22 Ultra teleurstellen. Dat is waar Samsung de grens trekt, ook al krijgen deze telefoons de One UI 6.1 update. Dit zal pas gebeuren als er medio februari eerst een beveiligingsupdate van One UI 6.0 wordt uitgebracht.

Compatibel met Galaxy AI

In een gesprek met TechRadar wil Samsung de Galaxy AI-functies eerst goed laten werken op de Galaxy S24- en S23-series voordat er naar oudere modellen wordt gekeken. Daarmee is de lijst van Galaxy-producten die uiteindelijk Galaxy AI zullen krijgen als volgt:

Wie als eerste wil profiteren van de Galaxy AI-functies kan terecht bij de S24-serie, die op 31 januari in de verkoop gaat. Deze telefoons worden geleverd met One UI 6.1 en bevatten alle Galaxy AI-functies.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel