Samsung Galaxy S24 Ultra met antireflecterend Gorilla Glass Armor getest


Dankzij Gorilla Glass Armor schittert de gloednieuwe Samsung Galaxy S24 Ultra in het dagelijks gebruik. Of eigenlijk niet. Tijdens het testen wordt duidelijk hoe goed de antireflecterende eigenschappen van Gorilla Glass Armor zijn.

De Samsung Galaxy S24 Ultra is de eerste smartphone met het nieuwe Gorilla Glass Armor van Corning. Dit glas moet beter bestand zijn tegen krassen en is minder reflecterend tegen invallend licht. Hoe goed dat laatste is, wordt duidelijk in deze test. Waar elk glas licht reflecteert, lijkt de S24 Ultra het licht op te vangen.

Samsung Galaxy S24 Ultra met antireflecterend Gorilla Glass Armor.
Apple iPhone boven, S24 Ultra met Gorilla Glass Armor onder

Antireflecterend glas is niets nieuws; alleen is het dan meestal mat. De Galaxy S24 Ultra heeft een gladde afwerking, maar absorbeert nog steeds omgevingslicht als een spons, zoals te zien is in de afbeelding hierboven zoals geplaatst door Ice Universe.

75% minder schermreflecties

We hebben ook andere afbeeldingen gezien waarbij omgevingslicht veel minder opvalt op de S24 Ultra dan op andere smartphones. Tijdens de onthulling van het glas zei Corning dat het 75% minder schermreflecties heeft, en we zijn geneigd hen te geloven, gezien de tests die we hebben gezien.

Slide met uitleg over de optische prestaties van Gorilla Glass Armor.
Corning doet enigszins geheimzinnig over de optische prestaties van Gorilla Glass Armor

En omdat Corning geen coating of matte afwerking gebruikt, zoals sommige monitorfabrikanten doen, zal het effect na verloop van tijd niet afnemen. Hoe het glas dit voor elkaar krijgt, blijft dus onduidelijk. Misschien krijgen we een antwoord op die vraag zodra iemand het glas breekt en verder analyseert. Want uiteindelijk is glas glas en glas breekt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel