Meerdere winkels tonen persmateriaal Samsung Galaxy S24 te vroeg


Een winkel in Brazilië heeft al een hoekje ingericht voor de Galaxy S24 Ultra. En Walmart uit de VS heeft de Galaxy S24+ al op hun website staan. Het is allemaal niet de bedoeling, maar dat krijg je als Samsung vroegtijdig persmateriaal verspreidt.

Elk jaar kijken we uit naar de lancering van de nieuwste Galaxy S-serie. We tellen collectief af tot het Unpacked Event begint, om er vervolgens achter te komen dat de NDA-deadline is verstreken en talloze sites en winkels tegelijkertijd reviews en specificaties publiceren. Waarom zou iemand dan nog willen kijken naar een presentatie van een uur?

Samsung Galaxy S24 Ultra persmateriaal in Braziliaanse winkel
Poster met de S24 Ultra in een Braziliaanse winkel

Dat verspreiden van persmateriaal gebeurt weken van tevoren. En waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Dat is precies waarom je nu zoveel S24-materiaal ziet. Zoals in Brazilië, waar een lokale Samsung-winkel of retailer al een hoekje heeft ingericht voor de S24 Ultra. In het Portugees lezen we: "Met de kracht van Galaxy AI."

Titanium

Over het feit dat de Galaxy S24-serie zwaar leunt op AI, oftewel kunstmatige intelligentie, is al uitgebreid geschreven. De beelden tonen verder de Galaxy S24 Ultra in een titanium kleur, vergelijkbaar met de "Natural Titanium" versie van de iPhone 15 Pro. Apple heeft dit nieuwe materiaal overgenomen, te beginnen met de iPhone 15-serie, en nu volgt Samsung dit voorbeeld.

Ook S24+ online

Iets noordelijker in de Verenigde Staten heeft Walmart ook een fout gemaakt. Ze hebben de S24+ al online gezet. Dit had pas op 17 januari moeten gebeuren, wanneer Samsung zijn Unpacked-evenement houdt. Walmart heeft de fout snel hersteld, maar niet voordat PhoneArena de onderstaande afbeelding heeft opgeslagen.

Samsung Galaxy S24 Plus zoals genoemd door Walmart

Nogmaals, als Samsung dit leest, raden we aan om afbeeldingen pas te verspreiden nadat het Unpacked Event is afgelopen. Ja, websites hebben iets minder tijd om hun preview of persbericht online te zetten, maar het voorkomt dit soort lekken. En het geeft de gemiddelde consument een reden om naar je dure Unpacked Event te kijken.

Afbeelding: @DontMatterToYou


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel