Persbeelden Samsung Galaxy S23 serie tonen nieuwe kleuren


Via Twitter zijn persafbeeldingen van de Galaxy S23-serie verschenen. Nu weten we dus eindelijk hoe Cotton Flower, Misty Lilac, Botanic Green en Phantom Black eruit zien.

De begeleidende tekst van @_snoopytech_ is wat karig, maar we zien vermoedelijk de achterkant van de Galaxy S23 Ultra en Galaxy S23. Voor zover we weten zijn dit de eerste officiële renders van Samsung's nieuwe vlaggenschipserie.

Render met de vier kleuren van de toekomstige Samsung Galaxy S23.
De vier kleuren van de Galaxy S23

Hoewel er al eerder afbeeldingen van zowel de S23 Ultra en S23 zijn opgedoken, ging het hier nog om nagemaakte renders op basis van blauwdrukken. De bovenstaande kleuropties werden ook al eerder genoemd, maar het was onduidelijk welke tint en naam ze toen precies hadden. Al die vragen worden beantwoord met deze afbeeldingen.

Samsung Galaxy S23 Ultra renders

De bron lijkt de afbeeldingen te hebben verkregen van een retailer. Daardoor zijn de genoemde kleurnamen mogelijk definitief. Het gaat om Cotton Flower, Misty Lilac, Botanic Green en Phantom Black. De laatste heeft Samsung vaker gebruikt, de andere niet.

Render met de verschillende kleuren van de Samsung Galaxy S23 Ultra.
De Galaxy S23 Ultra krijgt hetzelfde kleurenpalet (afbeelding bewerkt)

Cotton Flower is de nieuwe naam voor Cream, maar het ziet er nu grijzer uit. Misty Lilac doet denken aan Misty Lavender, een naam die Samsung eerder gebruikte, maar die laatste is harder van kleur. Dit jaar kiest Samsung voor wat zachtere kleuren.

Het einde van Contour Cut

De renders maken verder duidelijk dat Samsung afstapt van de Contour Cut lay-out voor de camera. In plaats daarvan liggen de camera's los op de achterkant. Een stijl die Samsung nu bijna in zijn hele line-up toepast. Hierdoor zouden de Galaxy-telefoons meer op elkaar moeten gaan lijken. Onderscheid wordt vooral gemaakt door te kiezen voor verschillende materialen. We verwachten dat die van de S23-serie zeer premium zullen zijn.

Algemeen wordt aangenomen dat Samsung de S23-serie ergens in februari 2023 zal aankondigen. De serie zal bestaan uit het instapmodel S23, de grotere S23+ en de high-end S23 Ultra. De prijzen komen overeen met die van de S22-serie van een jaar geleden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel