Asus ROG Phone 8 Pro breekt tijdens buigtest


Asus weet als geen ander hoe ze gaming telefoons moeten maken. De ROG Phones maken indruk met hun vloeiende schermen, uitstekende warmteafvoer en indrukwekkende prestaties. Toch lijken ze niet erg sterk. Ga er dus niet op zitten.

De tests van JerryRigEverthing zijn legendarisch. Deze populaire YouTuber bouwt een bunker in zijn achtertuin en heeft tijd over om telefoons te testen. Op duurzaamheid, wel te verstaan. Een terugkerende test is de buigtest en dat is precies waar de ROG Phone 8 Pro faalt.

Natuurlijk wil je dat je telefoon van $1.200 zo lang mogelijk meegaat. Het is dus goed om te horen dat de ROG Phone 8 Pro de krastest moeiteloos overleeft. Bij de buigtest worden de dingen minder mooi. Na flink wat kracht breekt de achterkant van het apparaat, maar het scherm overleeft het.

Niet de eerste keer

Asus heeft een slechte reputatie als het gaat om de buigtest. De ROG Phone 5 en 6 braken zelfs doormidden. Deze keer valt het mee met de ROG Phone 8 Pro, waar alleen de glazen achterkant lijkt te breken. Hierdoor zal het toestel niet meer waterdicht zijn, en wie weet wat het gaat doen met de AniMe Vision LED-verlichting?

Ons advies zou zijn om er niet op te gaan zitten. Of gebruik de speciaal ontwikkelde DEVILCASE Guardian case. Deze is zelfs compatibel met de meegeleverde AeroActive Cooler X en zorgt ervoor dat je langer kunt spelen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel