Opvouwbare Apple iPhone Flip lijkt verder weg dan ooit


De eerste opvouwbare smartphone voor consumenten kwam in 2018 op de markt en sommige fabrikanten hebben elk jaar opvolgers uitgebracht. Samsung is nu bijvoorbeeld bezig met zijn zesde generatie opvouwbare toestellen en leert elk jaar iets nieuws. Wie wacht op een foldable met iOS moet nog even geduld hebben.

Wie op zoek is naar een opvouwbare telefoon heeft twee opties: Android of HarmonyOS. Sommige klappen open als een ouderwetse clamshell, andere als een boek. Naar verluidt wordt er gewerkt aan opvouwbare vouwbare apparaten en vouwbare apparaten die uit drie delen bestaan. Maar een opvouwbare smartphone van Apple lijkt verder weg dan ooit.

Opvouwbare iPhone door YouTuber Technology Esthetics
Opvouwbare iPhone gemaakt door Technology Esthetics (YouTube)

Niet dat Apple er niet aan werkt, integendeel. Maar na uitvoerig testen voldoet de technologie nog niet aan de hoge eisen van Apple. Dat blijkt uit een rapport van Fixed Focus Digital. Apple heeft naar verluidt enkele foldables van Samsung gekocht en getest, maar is tot de conclusie gekomen dat het beter is om nog even te wachten.

Voldoet nog niet aan Apple's standaard

Waarom Apple het idee voorlopig in de ijskast heeft gezet, zegt het rapport niet. Maar mogelijk heeft het te maken met de duurzaamheid van vouwbare schermen. Het is geen geheim dat deze schermen kwetsbaarder zijn dan schermen van gehard glas. De plastic screenprotector is ook gevoelig voor losraken of scheuren, wat extra kosten met zich meebrengt.

Apple wacht misschien tot de technologie ver genoeg is om dit probleem op te lossen. Verwacht tot die tijd geen 'One More Thing' tijdens de volgende Keynote van Apple. Als je in de tussentijd een opvouwbaar toestel wilt proberen, zul je het met Android moeten doen.



Praat mee over dit artikel