Google Pixel 5a uitgelekt, verschilt niet veel van Pixel 4a 5G


Er zijn beelden opgedoken van de Google Pixel 5a, althans dat beweert Steve Hemmerstoffer. Maar we kunnen niet ontkennen dat het toestel wel erg veel lijkt op de huidige Pixel 4a 5G.

We kennen Steve Hemmerstoffer beter onder zijn alias @onleaks. Hij maakt van CAD-tekeningen van nog aan te kondigen telefoons prachtige renders, en dat is wat er vandaag is gebeurd met Google's Pixel 5a. Google had geen zin om een heel nieuw ontwerp te maken en leende er een van vorig jaar.

Google Pixel 5a renders
Vermoedelijk de toekomstige Pixel 5a

Het scherm meet een vermoedelijke 6,2 inch met een ponsgat in de linkerbovenhoek voor de enkele selfiecamera. Volgens Steve gebruikt Google een OLED-paneel met FHD+ resolutie. Over de verversingssnelheid is nog niets bekend, mogelijk blijft het bij slechts 60Hz. Er is nog steeds een kleine kin aan de onderkant van het scherm, maar de schermranden zijn relatief klein.

Pixel 5a specificaties

Aan de achterkant bespeuren we ook weinig veranderingen. Een dubbele camera met een flitser op een vierkante module en met een fysieke vingerafdrukscanner in de buurt. De behuizing aan de achterkant is hoogstwaarschijnlijk van plastic. Een 3,5mm audio jack en stereo speakers zijn ook aanwezig, net als op de Pixel 4a 5G. Mogelijk zit het verschil in de camerasensor, processor en batterijgrootte.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel