5K renders van Google Pixel Fold 2 tonen nieuwe camera's


Meestal zien we eerst renders van een onaangekondigd apparaat en dan pas echte foto's. Bij de Google Pixel Fold 2 is het andersom. Daarvan waren al foto's verschenen, maar dat betekent niet dat we deze hoge-resolutie renders niet mooi vinden. Ze geven immers een idee van het totaalplaatje.

De eerder vrijgegeven foto van de Pixel Fold 2 onthulde al dat Google's nieuwe opvouwbare toestel een geheel nieuwe cameramodule heeft. Eentje die niet de hele breedte van het toestel in beslag neemt. In totaal bevat het camera-eiland drie camera's, inclusief enkele sensoren.

5K render van Google Pixel Fold 2 in Obsidian Black.
5K render van de Pixel Fold 2

Nadat de foto's verschenen, vermoedden we dat Google de beeldverhouding zou aanpassen. Deze bron bevestigt ons vermoeden. Het buitenste scherm wordt 6,4 inch groot, tegenover 5,8 inch op de OG Pixel Fold. Binnenin gaat de grootte omhoog van 7,6 naar 7,9 inch. Het apparaat wordt minder breed, maar nog steeds compact.

Even dunner

De Pixel Fold 2 wordt ook erg dun voor een opvouwbaar toestel. Ingeklapt meet het apparaat slechts 10,5 millimeter. Hiermee is Google erin geslaagd om 1,6 millimeter af te schaven van de eerste Fold, een apparaat dat ook erg dun was voor zijn tijd.

Pixel Fold 2 selfiecamera.
Zit de selfiecamera op het scherm of eronder?

Google lijkt ook af te stappen van de grote schermranden boven en onder het scherm aan de binnenkant. In deze renders zijn die zo goed als verdwenen. Het gerucht ging dat Google de selfiecamera in de hoek zou plaatsen door een hap uit het scherm te nemen. In deze render lijkt de selfiecamera aan de binnenkant of aan de onderkant van het scherm te zitten; welke van de twee zal moeten blijken als het officieel wordt.

Ontvang een e-mail wanneer de Google Pixel Fold 2 verkrijgbaar is

(Via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel