Corona-vrij: zo desinfecteer je je telefoon


Schud geen handen, raak uw gezicht niet aan, werk thuis en was uw handen vaak en minstens 20 seconden. Goede maatregelen om het Coronavirus te bezweren. Maar wat te doen met je mobiele telefoon die dag en nacht langs je zijde gaat? Ook die kunt u schoon houden. We geven je een paar tips.

Je raakt je telefoon dag in dag uit aan. Hij gaat zelfs mee naar het toilet. Het is dus een potentiële bron van bacteriën. Regelmatig schoonmaken is aan te bevelen, niet alleen vanwege de recente uitbraak van Corona. Alleen afvegen met een doekje is niet genoeg. Bacteriën kunnen alleen worden gedood met alcohol, maar dat is vaak een probleem vanwege de oleofobe coating die op mobiele telefoons is aangebracht. Toch kan het worden gedaan.

Coronavirus

Je kunt je mobiele telefoon het beste schoonhouden met desinfecterende doekjes die tot 70% isopropanol bevatten. Dit is een desinfecterend middel dat in veel producten wordt gebruikt. In ziekenhuizen vind je het bijvoorbeeld in vloeibare vorm voor je handen. Apple raadt zelfs doekjes met 70% isopropanol aan om iPhones schoon te maken. Pas trouwens op voor de zogenaamde vochtige doekjes voor brillen. Naast isopropanol bevatten ze vaak ook citroenzuur dat de coating aantast. Doekjes met 70% isopropanol bieden geen 100% garantie om Corona buiten te houden, maar het desinfecteert je mobiele telefoon wel maximaal.

Alternatieve manieren van desinfecteren

Op dit moment is het moeilijk om aan desinfecterende doekjes te komen. Gelukkig zijn er alternatieven. Als u 99% alcohol in huis heeft, kunt u het verdunnen met water in een verhouding 7:3. Dep het op een microvezeldoekje en gebruik het om uw telefoon te desinfecteren. U kunt ook azijn met water verdunnen.

Heb je toevallig een UV-lamp of zonnebank in huis? Goed nieuws! Ultraviolet licht is zeer effectief om bacteriën, schimmels en zelfs gisten te doden. 10 minuten onder UV-licht is vaak al genoeg om 99,99% van de bacteriën te doden.

Afbeelding: nursingschoolsnearme.com (cc)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel