Opvolger van OnePlus Nord N10 te zien met één camera minder


De opvolger van de OnePlus Nord N10 staat op het punt te komen. Heel veel verschillen lijkt OnePlus niet te willen aanbrengen; het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde. Het meest opvallend is misschien wel het ontbreken van een vierde camera op de achterkant.

OnePlus introduceerde het eerste Nord-model in juni van 2020 met nog twee modellen later in oktober. De Nord moest het bedrijf terugbrengen naar zijn roots met goedkope telefoons maar toch met premium functies. De meest uitgebreide van de drie is de Nord, de eenvoudigste is de Nord N100. De Nord N10 zit daar precies tussenin met een 90Hz beeldscherm en viervoudige camera. De opvolger van deze N10 laat zich vandaag zien.

OnePlus Nord N10 onleaks
Opvolger van de OnePlus Nord N10, codenaam Ebba

Aan de achterkant gaat OnePlus terug naar 3 camera's. Mogelijk verdwijnt de monochrome sensor en blijft de macrocamera bestaan. Ook niet meer zichtbaar op de achterkant is een fysieke vingerafdrukscanner. Die zit straks niet meer op het scherm maar aan de zijkant, geïntegreerd in de aan/uit-knop. De 3,5 millimeter audiojack is gebleven. Het frame is dit keer van metaal, terwijl de achterkant hoogstwaarschijnlijk van glanzend plastic is gemaakt.

Aankondiging nog onduidelijk

Een aankondiging wordt niet snel verwacht, zeker niet omdat de Nord N10 pas in oktober 2020 werd aangekondigd. Op het moment van schrijven zijn we daar nog een half jaar van verwijderd. Er is altijd de mogelijkheid dat we daarom naar de opvolger van de OnePlus Nord kijken. Alleen de tijd zal het leren.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel