Samsung Galaxy A55 5G officieel, deze keer van metaal


Samsung heeft een van zijn populairste telefoons een update gegeven. De Galaxy A55 krijgt een groter scherm met een behuizing die dit keer van metaal is.

Samsung past het ontwerp van de Galaxy A55 5G aan bij de ook onlangs aangekondigde Galaxy S-serie. Dat betekent platte zijkanten, die dit keer ook van metaal zijn. Daardoor ligt de A55 beter in de hand.

Samsung Galaxy A55 5G Awesome Introduction Poster.
De "geweldige" Galaxy A55 in ijsblauw

Om het verschil met de duurdere S24 te benadrukken, beschikt de A55 over het Key Island. Dit betekent dat de volumetoetsen iets omhoog staan, waardoor ze toegankelijker zijn om alleen op de tast te voelen. Ook heb je nu een plek waar je vinger kan rusten terwijl je naar het vernieuwde display kijkt. Dat meet een bredere 6,6 inch, is dit keer 1000 nits helder en wordt beschermd door het stevigere Gorilla Glass Victus+.

Verbeterde nachtmodus

Maak foto's met de 50MP groothoekcamera, de 12MP ultra-groothoek of de 5MP macrolens. De aanwezigheid van een nieuwe ISP (Image Signal Processor) met AI-functionaliteit maakt de A55 5G beter in staat tot nachtfotografie. Deze verbeterde nachtfotografie zagen we ook al bij recente Galaxy S-modellen.

Samsung Galaxy A55 in Awesome Ice Blue vanuit alle hoeken

Knox kluis

Voor het eerst gebruikt Samsung zijn Knox Vault-beveiligingssoftware op een Galaxy A-model. Knox Vault houdt pincodes, wachtwoorden en vingerafdrukken uit de handen van hackers door ze apart van de rest van het geheugen op te slaan.

Samsung Galaxy A55 in zwart, blauw, roze en geel.
Galaxy A55 in Awesome Navy, IJsblauw, Lila en Citroen

Eigentijdse Buds FE cadeau

Samsung brengt de Galaxy A55 5G uit in vier kleuren: Awesome Navy, Awesome Ice Blue, Awesome Lilac en Awesome Lemon. De prijzen beginnen bij €479 voor het model met 128GB opslagruimte en lopen op tot €529 voor 256GB. Kopers ontvangen tot 14 april een set Galaxy Buds FE oordopjes gratis.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel