Au! Google Pixel 8a wordt mogelijk een stuk duurder


Het lijkt erop dat de aankomende Pixel 8a, die later dit jaar wordt verwacht, opnieuw een prijsverhoging krijgt. Net als vorig jaar zal hij hoger geprijsd zijn dan zijn voorganger. Wordt de Pixel 8a nog steeds beschouwd als een telefoon uit het middensegment?

Google heeft de prijs van de Pixel 7a vorig jaar met €50 verhoogd naar €510. In onze Pixel 7a review concludeerden we al dat dat aan de forse kant was. Gelukkig kreeg het apparaat kort daarna een prijsverlaging van €100, waarvan we hoopten dat Google had geleerd. Niet dus.

Google Pixel 8a Rose 5k Render Smartprix.
Render van de Google Pixel 8a

Want volgens WinFuture krijgt de toekomstige Pixel 8a met 128GB een Europese vanafprijs van maar liefst €569,90. Als je 256 GB opslag wilt, kost het je € 630,-. Voor dit bedrag krijg je ook een Pixel 8 met betere specificaties.

Niet voor het eerst

Dit is niet de eerste keer dat Google het zichzelf moeilijk maakt. Eerst heeft Google zichzelf uit de markt geprijsd voor betaalbare mid-range telefoons met andere alternatieven zoals de Samsung Galaxy A54 en de onlangs aangekondigde Nothing Phone (2a).

Google Pixel 8a prijsgeschiedenis
Prijsgeschiedenis van Pixel 8a laat stevige prijsdaling zien

Ten tweede concurreert de Pixel A steeds meer met de reguliere Pixels, mede omdat deze in prijs worden verlaagd als de Pixel A uitkomt. Hoe het zal gaan met de Google Pixel 8a valt nog te bezien, maar een valse start betekent meestal een diskwalificatie.

Minimaal 4 kleuren

Google zal naar verwachting de Pixel 8a ergens rond mei aankondigen tijdens Google's I/O-evenement. Eerdere geruchten meldden dat er minstens vier kleuren zouden komen: Wit, Zwart, Bay en Mint.

Foto: Smartprix


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel