Samsung Galaxy M54 met verbeterde 108MP camera aangekondigd


Samsung heeft onomwonden de Galaxy M54 aangekondigd. Net als zijn voorganger heeft het toestel een 108MP camera, maar dit keer heeft de telefoon optische beeldstabilisatie (OIS). Dit moet resulteren in aanzienlijk scherpere opnames, iets wat zijn voorganger vaak niet deed.

Als we de Galaxy M54 verder vergelijken met zijn voorganger, de M53, zien we dat hij een camera minder heeft. We maken ons echter geen zorgen; alleen de 2MP dieptecamera is weg. Door de overige camera's te combineren kan ook diepte worden herkend. Optische zoom ontbreekt echter nog steeds voor de Galaxy M54.

Samsung Galaxy M54 met 108MP camera

Maar ook daar maken we ons geen zorgen over, want met een 108MP grote sensor kun je digitaal behoorlijk ver inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Vooral omdat hij nu toegang heeft tot optische beeldstabilisatie, zullen beelden veel scherper zijn, zelfs in het donker. Samsung past verder zijn nieuwe designtaal toe waarbij de camerasensoren apart op de achterkant zitten. Dit geeft het toestel een frisse en moderne uitstraling.

Gigantische 6000mAh batterij

Aan de voorkant van de Samsung Galaxy M53 vinden we een 6,7-inch scherm met een kleurrijk AMOLED paneel en een vloeiende 120Hz weergave. Ook groot is de ingebouwde batterij van maar liefst 6000 mAh groot. Die is volgens Samsung groot genoeg om bijna een hele dag onafgebroken video te kijken. Bovendien kan de batterij snel worden opgeladen met 25W.

Beschikbaarheid en prijs

Er is nog niets bekend over een wereldwijde uitrol van de Samsung Galaxy M54. Op het moment van schrijven is de productpagina alleen online in het Midden-Oosten. Toch gaan we ervan uit dat ook de rest van de wereld er binnenkort een kan kopen. De M53 5G kreeg immers ook een wereldwijde lancering. Vermoedelijk komt het toestel in twee kleuren; Zilver en Donkerblauw. Prijzen zijn helaas nog niet bekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel