Lenovo onthult Motorola edge 40 Pro met betere waterdichtheid


Lenovo heeft de Motorola edge 40 Pro aangekondigd. Een toestel dat nog steeds een hoge 60MP selfiecamera heeft, maar dit keer een aanzienlijk meer waterdichte behuizing en veel sneller opladen.

Lenovo heeft de edge 40 Pro een aantal meer dan welkome upgrades gegeven. Een daarvan is het scherm. Hier zijn de schermranden iets dunner, gaat de verversingssnelheid omhoog van 144 naar 165Hz, en wordt nu het steviger Gorilla Glass Victus gebruikt. Trouw aan zijn naam zijn alle vier de randen van het scherm gebogen.

Vrouw houdt de Motorola edge 40 Pro in haar handen.
De Motorola edge 40 Pro in haar handen

Andere upgrades zijn de Snapdragon 8 Gen 2 processor van Qualcomm. Dit geeft de Motorola edge 40 Pro niet alleen 35% meer snelheid, maar brengt ook de mogelijkheden van WiFi 7 en Bluetooth 5.3. Deze WiFi-versie is misschien nog niet op grote schaal beschikbaar, maar het toestel is er wel op voorbereid.

8K video met Horizon Lock

Aan de achterkant zitten nog steeds drie camera's; een 50MP primaire camera met optische beeldstabilisatie (OIS), een 50MP ultra-groothoek met macromodus en een bijgewerkte 12MP telefoto met 2x optische zoom. De selfiecamera blijft hetzelfde; een hoge resolutie 60MP met een f/2.2 lens. Daarnaast beschikt de videocamera nu over Horizon Lock, waarbij video's langs de horizon worden gestabiliseerd wat resulteert in perfect vlakke video's.

Voor- en achterkant van de Motorola edge 40 Pro in Lunar Blue

IP68 en 125W snelladen

Ook opmerkelijk is de behuizing, die deze keer beter is in het buitenhouden van water. De rating gaat omhoog van IP52 naar IP68, gelijk aan concurrerende vlaggenschepen. Ook opmerkelijk is hoe snel de 4600 mAh batterij van de edge 40 Pro kan worden opgeladen. Met maar liefst 125 watt is hij volgens Lenovo in 23 minuten volledig opgeladen. Draadloos opladen behoort dit keer ook tot de opties. Dat gaat met 15W, en draadloos delen gaat met 5W.

Motorola edge 40 Pro ligt in een zwembad.
edge 40 Pro is fink waterdicht

edge 40 Prijs prijs en beschikbaarheid

Verwacht de Motorola edge 40 Pro rond de tweede week van april in de winkels te zien voor een adviesprijs van €899,99. Daarvoor krijg je het basismodel met 256GB aan opslag. Een 512GB-versie wordt ook verwacht. Beschikbare kleuren zijn Interstellar Black en Lunar Blue.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel