OnePlus Nord CE 3 Lite met 67W snelladen aangekondigd


OnePlus heeft officieel de Nord CE 3 Lite 5G aangekondigd. De telefoon wordt sneller, laadt op tot maar liefst 67W, en heeft ook een vernieuwd camerasysteem met een 108MP camera. De chipset blijft echter hetzelfde.

In vergelijking met zijn voorganger heeft de OnePlus Nord CE 3 Lite 5G een iets groter beeldscherm van 6,72 inch. Dit paneel geeft nog steeds beelden weer met een soepele verversingssnelheid van 120Hz, waardoor animaties er erg vloeiend uitzien. De afmetingen zijn nagenoeg hetzelfde door iets dunnere schermranden toe te passen.

Vrouw houdt de OnePlus Nord CE 3 Lite 5G-telefoon vast in kleur Pastel Lime.
OnePlus Nord CE 3 Lite in opvallend groen

De primaire camera krijgt een upgrade van 64 naar 108 megapixels voor nog scherpere foto's. Daarmee is de Nord CE 3 Lite de eerste OnePlus met zo'n hoge resolutie camera. OnePlus gebruikt de sensor ook om tot 3x in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Hoewel dit digitaal gebeurt, zijn er genoeg pixels om ingezoomde foto's er scherp uit te laten zien. De andere camera's zijn een 2MP dieptecamera om portretfoto's met onscherpe achtergronden te maken en een 2MP macrocamera voor extreme close-ups. Helaas ontbreekt optische beeldstabilisatie; in plaats daarvan beschikt het toestel over elektronische beeldstabilisatie (EIS).

Zelfde chipset, sneller opladen

Net als zijn voorganger wordt de OnePlus Nord CE 3 Lite 5G aangedreven door dezelfde Qualcomm Snapdragon 695-processor. Qua prestaties is er dus geen winst. Wel laadt het toestel aanzienlijk sneller op dankzij ondersteuning voor 67W SuperVooc. OnePlus claimt een lege batterij in slechts een half uur op te laden tot 80%.

.
Met 67W snelladen ben je in een mum van tijd weer op weg

Nord CE 3 Lite beschikbaarheid en prijs

OnePlus lanceert de Nord CE 3 Lite in twee kleuren; Pastel Lime en Chromatic Gray. Verwacht dat het toestel vanaf 20 april in de winkels ligt voor een adviesprijs van 329 euro. Hiervoor krijg je het model met 8/128GB aan RAM- en opslaggeheugen. Er is ook een versie met 256GB opslaggeheugen beschikbaar, al lijkt die niet wereldwijd uit te komen. Wie het toestel voor 20 april voorbestelt, krijgt de OnePlus Nord Buds ter waarde van 49 euro gratis.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel