Meer en meer geruchten verschijnen over Samsung Galaxy Z Flip 5


We horen steeds meer geruchten over de komende Galaxy Z Flip 5. Gesprekken over welke veranderingen het heeft, welke specificaties worden toegevoegd, en welke functies hetzelfde blijven. Tijd om die eens nader te bekijken.

Nu de Galaxy S23 serie al een tijdje uit is, is het tijd om uit te kijken naar de volgende grote Galaxy lancering. Later dit jaar zal Samsung naar verwachting de Fold 5 en Flip 5 onthullen. Geruchten over deze laatste duiken steeds sneller op.

1. Groter coverscherm

Te beginnen met een uitgebreider coverscreen. Waar Motorola en Oppo al modellen lieten zien met een uitgebreider coverscreen, lijkt ook Samsung die kant op te gaan. Zo hebben de externe schermen van de huidige Oppo Find N2 Flip en Motorola Razr 2022 afmetingen tussen de 3,26 en 2,7 inch. Samsung blijft voorlopig steken op een kleine 1,7 inch. Maar mogelijk rekt de Galaxy Z Flip 5 dat op tot 3,4 inch.

Oppo Find N2 Flip opvouwbare telefoon in paars half open.
De Oppo Find N2 Flip heeft al een uitgebreider coverscreen

2. Kleuren

Een redelijk nieuw gerucht vertelt ons iets over de toekomstige kleuren van de Z Flip 5. Terwijl de Flip 4 verkrijgbaar is in Blauw, Bora Paars, Roze Goud en Grafiet Zwart, zal de Flip 5 naar verwachting verkrijgbaar zijn in Beige, Grijs, Lichtgroen en Lichtroze. Dit doet denken aan het huidige kleurenaanbod van de S23-serie, hoewel die groene versie iets donkerder is dan lichtgroen.

3. Camera's

En dan is er nog nieuws over de camera's aan de achterkant. De Flip heeft traditioneel twee camera's, en dat blijft zo. Maar teleurstellend genoeg houdt Samsung ook vast aan de exacte resolutie, twee keer een 12MP sensor. Nu is er meer nodig dan megapixels als je een perfect plaatje wilt schieten, maar we hadden graag minstens een 50MP gezien.

Concept render van hoe de Samsung Galaxy Z Flip 5 eruit zou kunnen zien.
Concept render van hoe de Z Flip 5 eruit zou kunnen zien

Het ontbreken van een speciale zoomcamera blijft ook een gemis voor de Flip. Daarvoor zul je naar de (duurdere) Fold 5 moeten gaan. De vergelijkbare cameraspecificaties vertellen echter maar één kant van het verhaal. We weten niet welke sensoren Samsung zal gebruiken. Mogelijk brengt dat nog steeds significante verbeteringen voor het schieten van betere foto's. Wie weet.

Bronnen:Sammobile, Ross Young, Yogesh Brar en Technizo Concept.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel