Jammer: Geen 7-jarige updates voor Samsung Galaxy A55


We hadden gehoopt dat Samsung ook de aankomende Galaxy A55 zou voorzien van 7-jarige OS-updates, net als zijn recente Galaxy S-modellen. Maar helaas heeft Samsung hele andere plannen voor dit toestel.

Op de webpagina waar Samsung zegt de Galaxy A55 op 11 maart aan te kondigen, staat het volgende. "Blijf up-to-date met 4 OS-upgrades* en 5 jaar beveiligingsupdates." Samsung behoudt zich verder het recht voor om hier zonder verdere kennisgeving van af te wijken. Nou, is dat niet prachtig.

Samsung 4 OS-upgrades, 5 jaar beveiligingsupdates

Toch zijn vier Android-upgrades meer dan redelijk. Ervan uitgaande dat de Samsung Galaxy A55 uitkomt met Android 14, krijgt het toestel in ieder geval Android 18 ergens in 2028. En de laatste beveiligingsupdate een jaar later in 2029. Tegen die tijd is je A55 waarschijnlijk toch aan vervanging toe.

Zelfde softwarebelofte als vorig jaar

Samsung heeft onlangs zijn updatebeleid voor de Galaxy S24-serie uitgebreid naar 7 jaar. Dat geldt voor OS-upgrades en beveiligingsupdates. Voor de Galaxy A-serie blijft het bij vier jaar, net als in voorgaande jaren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel