LG's volgende 5G telefoon heet "Velvet"


Soms, heel soms, denken we dat we LG's telefoonstrategie hebben ontrafeld. Maar dan verrast het bedrijf ons en slaat ons terug op onze feed. En dat is precies wat ze nu gedaan hebben.

Want blijkbaar hebben ze in Seoul uitgevonden hoe je mobiele telefoons op de markt brengt; door ze een sexy naam te geven! Ja, je leest het goed. De naam van LG's volgende telefoon is bekend gemaakt. Geen specs, geen opwindend nieuw design, verbluffende camerafuncties, maar een naam. De LG Velvet moet de harten van consumenten wereldwijd weer veroveren.

LG Velvet

We lachen erom, en terecht. Als je positieve krantenkoppen, lovende kritieken en verkoopsuccessen wilt behalen, moet je meer doen dan pure marketing. Innoveren, verbeteren, vernieuwen. Dingen die we tot nu toe nog niet hebben gezien van LG's nieuwe telefoonstrategie. LG belooft echter wel een 5G-telefoon met een "raindropvormige camera-layout en een design dat zowel oogstrelend is als prettig in de hand ligt". Geen dingen waarvan wij denken dat je er de oorlog mee zult winnen, maar wie zijn wij om dat te beoordelen? Met de LG Velvet slaat LG een nieuwe weg in op het gebied van design. Wanneer we de Velvet in handen zullen hebben is nog onduidelijk, maar we kunnen niet wachten.

Verwachtingen verlagen

En dan zonder sarcasme: het gaat duidelijk niet zo goed met LG's telefoondivisie. De G-serie is naar verluidt afgelopen en nooit doorgebroken. En dat is jammer, want LG deed erg zijn best en kwam met een paar hele leuke ideeën. Zo verplaatste LG de LG G2 knoppen naar achteren, zodat er meer schermruimte ontstond. De LG G3 was een van de eersten met een snelle en betrouwbare fasedetectie autofocus voor scherpere beelden. De LG G4 experimenteerde met verschillende materialen en de G5 was zelfs deels modulair en dus uitbreidbaar. Blijkbaar kon de consument zich er niet erg aan storen, enorme verkoopsuccessen werden nooit behaald.

LG moet terug naar de basis en van daaruit verder opbouwen. Van iets simpels en een nieuwe ontwerpfilosofie kan het goed komen. We hopen van harte dat de telefoonwereld wel wat eigenwijze deelnemers kan gebruiken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel