Enorme Samsung Galaxy Fold 2 lek: 120Hz scherm en S Pen


Samsung lijkt grote plannen te hebben voor de Galaxy Fold 2; het toestel dat als een boek open- en dichtvouwt. Er is een tweet opgedoken met enkele specificaties van het toekomstige toestel. Samsung lijkt alles in huis te hebben om aan de torenhoge verwachtingen van foldables te voldoen.

De toekomstige Galaxy Fold 2 lijkt het liefdeskind te zijn van de Galaxy S20 en de Galaxy Note 10. Het lijkt veel eigenschappen van deze 2 toestellen samen te voegen. Denk aan een vloeiend 120 Hz scherm en ingebouwde S Pen ondersteuning. Dit maakt de Fold 2 min of meer tot een lid van de Note-familie. Gezien het enorme schermoppervlak lijkt dit een logische stap.

Net als de Z Flip zal Samsung gebruikmaken van ultradun glas, ook wel UTG genoemd. Het is nog even afwachten of dit toestel nog wordt voorzien van een plastic beschermlaag, maar over het algemeen voelt UTG premiumer aan dan een scherm dat alleen van plastic is gemaakt. De opvolger van de Galaxy Fold krijgt een iets groter schermformaat van 7,59 inch en heeft S Pen-ondersteuning die we kennen en liefhebben uit de Note-familie. De selfiecamera is ook een stuk subtieler. Bij de eerste Fold werd een flinke hap uit het scherm genomen om hem te herbergen. Voor de 2e generatie Fold is een verfijnder schermgat gebruikt. Daarmee lijkt de dubbele selfiecam tot het verleden te gaan behoren.

Aankondiging Galaxy Fold 2

De vraag is of al deze specificaties werkelijkheid zullen worden. Mogelijk blijft die vraag nog even onbeantwoord, want de Galaxy Fold is hier nog maar een paar maanden te koop. Een snelle aankondiging ligt niet voor de hand, zeker niet met de uitbraak van het coronavirus. Dat geeft Samsung wat tijd om aan verbetering te werken. De schermdiagonaal aan de voorkant, bijvoorbeeld. Die gaat naar verluidt van 4,6 naar 6,23 inch.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel