Eerste HMD-telefoons maken vooral indruk op Moeder Natuur


HMD Global heeft vandaag zijn eerste telefoons onder eigen naam uitgebracht. Wie de specificaties van de Pulse, Pulse+ en Pulse Pro bekijkt, zal onder de indruk zijn. Maar dit vertelt maar één kant van het verhaal. Wie probeert HMD hier te overtuigen?

Een processor uit 2021, slechts twee jaar Android-updates en een hoge vraagprijs. Op het eerste gezicht lijken de HMD Pulse, Pulse+ en Pulse Pro geen bijzonder goede deals.

iFixit handleiding voor een Nokia smartphone
Repareer je telefoon zelf met een zelfreparatiekit van iFixit

Maar de specificaties vertellen je niet dat alle Pulse-modellen gemaakt zijn om door de gebruiker gerepareerd te kunnen worden. Het scherm, de USB-poort en de batterij, om er maar een paar te noemen, kunnen door de eindgebruiker worden vervangen met onderdelen van iFixit. HMD noemt dit "Gen 1 repareerbaarheid".

Zelfreparatiekit

Zelfreparatiekits waren ook beschikbaar voor sommige Nokia-modellen van HMD Global. We herinneren ons de Nokia G22 en G42 5G. Ook hiervoor werkte HMD samen met iFixit.

HMD en iFixit beloven onderdelen voor de Pulse-serie tot 5 jaar lang te verkopen. We weten niet hoeveel deze onderdelen kosten; ze staan (nog) niet op de website. Maar een Nokia G22 scherm kost €50, een batterij €25 en een USB-poort €20.

Ontvang een e-mail wanneer de HMD Pulse verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de HMD Pulse+ verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de HMD Pulse Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel