Sony Xperia-evenement gepland voor 17 mei. Dit is wat we verwachten


Sony Japan heeft uitnodigingen verstuurd voor een persevenement op vrijdag 17 mei 2024. Het evenement begint om 19.00 uur lokale tijd en duurt tot 21.30 uur. Dat is behoorlijk lang voor de lancering van een telefoon. Waar zal Sony tweeënhalf uur over praten?

Xperia Special Event 2024 17 mei

Volgens het schema wordt er tussen 19:00 en 19:30 uur een presentatie gehouden. Daarna is er tijd om producten te ervaren tijdens een hands-on. Deze hands-on duurt in totaal twee uur. Een half uur is genoeg om een nieuwe mobiel aan te kondigen. Wij zetten ons geld voorlopig op de Xperia 1 VI.

Xperia 1 VI renders

Renders van dat nieuwe toestel verschenen onlangs op Android Headlines. Dat toestel verschilt niet veel van de Xperia 1 V. Het lijkt bijvoorbeeld nog steeds een 6,5-inch scherm te hebben, een drievoudig camerasysteem en, als grote uitzondering op de regel tegenwoordig, een 3,5 mm hoofdtelefoonpoort.

Sony Xperia 1 VI render door @onleaks zoals getoond op Android Headlines
Render van de Xperia 1 VI

Nieuwe beeldverhouding

Toch lijkt Sony één groot verschil te maken. Jarenlang koos het bedrijf voor een ongebruikelijke 21:9 beeldverhouding. Daardoor zag de Xperia-telefoon er altijd wat langwerpig en smal uit. Voor 2024 lijkt Sony te kiezen voor een meer gebruikelijke 19,5:9 verhouding, waardoor de telefoon automatisch wat breder wordt.

Ontvang een e-mail wanneer de Sony Xperia 1 VI verkrijgbaar is

Worden er nog meer Xperia-telefoons verwacht?
Mocht Sony tijdens dit Special Event inderdaad de Xperia 1 VI aankondigen, dan kunnen we daarna uitkijken naar de Xperia 5 VI. Sony presenteert deze telefoon traditioneel in het najaar. De Xperia 10 VI wordt echter eerder verwacht, mogelijk rond de lancering van de Xperia 1 VI.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel