Einde van een tijdperk: LG stopt met maken nieuwe telefoons


Weer een groot bedrijf dat aankondigt te stoppen met het maken van nieuwe telefoons. Dit keer is het LG nadat er eerder geruchten over opdoken. De Zuid-Koreaanse fabrikant treedt in de voetsporen van verschillende andere spelers die al besloten hadden te stoppen met de verkoop van mobiele telefoons.

Niet dat de telefoonindustrie krimpt, maar er valt gewoon niet veel te verdienen. Het overgrote deel van de markt wordt gedomineerd door Apple, Samsung en een paar Chinese fabrikanten. De anderen moeten vechten voor de kruimels. Nokia (hoewel het zijn naam uitleent aan HMD Global) en BlackBerry hebben de telefoonmarkt al eerder verlaten.

LG G8x ThinQ tijdens CES 2020
Nooit meer eigenzinnige LG-telefoons zoals deze G8X ThinQ met 2e schermaccessoire

LG zei in een persbericht dat het zich meer wil richten op groeimarkten zoals onderdelen voor elektrische voertuigen, slimme apparaten, kunstmatige intelligentie en business-to-business oplossingen. Het was algemeen bekend dat LG zware verliezen leed op zijn telefoonactiviteiten. En toch was LG een welkome aanvulling, alleen al vanwege hun soms gekke en afwijkende aanbod.

opvallende LG telefoons

LG was altijd bereid om iets anders te proberen, hoewel het daar niet altijd lang (genoeg) bij bleef. LG was ook altijd vooruitstrevend met nieuwe technieken en onderdelen. Het hielp dat LG meer deed dan alleen telefoons maken. Aan een aantal telefoons hebben we nog steeds goede herinneringen. Enkele van onze favorieten zijn:

Toekomstige software-updates

LG belooft software-updates en ondersteuning te bieden voor bestaande modellen, voor wat het waard is. LG stond niet bekend om hun regelmatige en consistente softwarebeleid. In feite is het heel goed mogelijk dat het gebrek aan en het lang uitblijven van updates een deel van LG's ondergang is. LG verwacht op 31 juli klaar te zijn met de afbouw van de mobiele telefoon business. Nieuwe modellen worden niet meer verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel