"Opvouwbare Xiaomi Mix Flip heeft optische zoom"


De aankomende Xiaomi Mix Flip belooft een opvouwbare telefoon te worden met een functie die we zelden zien op een flip phone. Het toestel heeft namelijk vermoedelijk een camera met optische zoom.

Het moet gezegd worden dat dit niet de eerste keer is dat we een camera met optische zoom op een opvouwbaar toestel zien. Die eer gaat naar de Huawei Pocket 2, die begin 2024 werd aangekondigd. Dat toestel werd alleen niet wereldwijd uitgebracht. De Samsung Galaxy Z Flip 5 deed dat wel, en daar zal deze Xiaomi Mix Flip vooral mee vergeleken worden.

Schets van de opvouwbare Xiaomi Mix Flip, codenaam Ruyi.
Eerder gepubliceerde schets van de Xiaomi Mix Flip

Maar Samsung's Flip 5 heeft geen camera met optische zoom. We hebben het vermoedelijk over slechts 2x optische zoom, maar laten we niet ondankbaar zijn. Een bericht over de Xiaomi Mix Flip verscheen op Android Headlines, die ook enkele specificaties vermelden.

OmniVision camerasensoren

Ze noemen een 50MP primaire camera (OmniVision OV50E) en een 60MP camera (OmniVision OV60A) met een 2x optische zoomlens. Aan de voorkant vinden we een 32MP selfiecamera met een sensor die ook is geleverd door OmniVision.

Xiaomi Mix Flip Camera Specs
Cameraspecificaties gevonden in de broncode

De bron denkt verder dat het apparaat een klein scherm zal hebben om de tijd en meldingen weer te geven. Binnenin zit een aanzienlijk groter scherm, maar hoe groot precies is nog onbekend. Verwacht dat het scherm scherp zal zijn, vermoedelijk 1.5K.

Ontvang een e-mail wanneer de Xiaomi Mix Flip verkrijgbaar is

Aankondiging Xiaomi Mix Flip

Tot slot doet Android Headlines nog een gok over wanneer Xiaomi het apparaat zal aankondigen. Het zou in mei 2024 kunnen gebeuren, hoewel dit op dit moment nog niet met zekerheid kan worden gezegd.

Afbeelding: GSMChina


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel