Polestar komt met eigen mobiel: Polestar Telefoon 5G


Het merk Polestar, bekend om zijn elektrische auto's, lanceert nu een ander soort mobiel apparaat - zijn eigen smartphone. De Polestar Phone 5G zal klanten niet weglokken bij Apple en Samsung, maar is vooral bedoeld om naadloze integratie met Polestar auto's te bieden.

Waarom Android Auto of Carplay in je auto integreren als je ook je eigen mobiel kunt uitbrengen? Dat is wat Polestar moet hebben gedacht toen ze deze Polestar Phone 5G ontwikkelden. Het apparaat is gemaakt in samenwerking met Meizu, dat dezelfde eigenaar heeft: Geely.


Unboxing van de Polestar Phone 5G

De Polestar Phone 5G wordt op 23 april in China verwacht. Voorlopig lijkt het erop dat het toestel alleen daar verkocht zal worden. Specificaties zijn op dit moment nog onbekend, behalve een drievoudige camera aan de achterkant. Het toestel wordt geleverd met een gratis hoesje, een opvallende gele oplaadkabel en zelfs een oplader.

Meizu

Bladerend door Meizu's website lijkt de Polestar Phone verdacht veel op de Meizu 20 Infinity en 21 Pro. Die telefoons hebben ook verticaal gestapelde camera's en de flitser ziet er identiek uit. Die telefoons zijn overigens alleen in China verkrijgbaar en worden mogelijk binnenkort toegepast op de Polestar Phones.

Onlangs werd duidelijk dat Meizu stopt met het maken van telefoons en zich voortaan richt op een AI-besturingssysteem.



Praat mee over dit artikel