Google brengt eerste Android 14 Beta uit


Android versie 14 gaat een nieuwe fase in. Na eerder Developer Previews van Android 14 te hebben vrijgegeven, is het nu tijd voor de eerste Beta. Ondanks dat zal het naar verwachting nog tot de herfst van 2023 duren voordat Android 14 officieel wordt uitgebracht.

Onmiddellijk na de release van een nieuwe Android-versie begint Google te werken aan de volgende versie. Voor Android 14 werd de eerste vooruitgang begin februari duidelijk toen de eerste Developer Preview werd uitgebracht. Een tweede volgde in maart, en nu is het tijd voor de eerste Beta.

Android 14 Timeline.
Tijdlijn van Android 14

Hoewel de Beta-versie uit bugs bestaat, kunnen reguliere gebruikers een exemplaar downloaden. Al moet worden opgemerkt dat dit niet wordt aanbevolen voor apparaten die voor dagelijks gebruik worden gebruikt. Wie deze waarschuwing negeert en een Pixel 7 bezit, kan meteen aan de slag. Meld je dan aan voor het Android beta programma. Oudere Pixel-telefoons komen ook in aanmerking, zelfs tot en met de Pixel 4a 5G.

Nieuwe terugknop

Android 14 krijgt een verbeterde terug gebaar ervaring. De terugknop die getoond wordt als je teruggaat, wordt straks weergegeven in een cirkel in de themakleur. Het delen van items zal ook toegankelijker worden door meer opties aan te bieden die bij je delen passen. Verder worden animaties vernieuwd en krijgt de navigatiebalk onderaan het scherm een transparante achtergrond.

Verschillende schermafbeeldingen van de eerste bèta van Android 14.
De nieuwe terugknop en deeloptie

Google zal ongetwijfeld meer duidelijkheid verschaffen tijdens de komende I/O. Dat evenement, voornamelijk gericht op ontwikkelaars, vindt plaats op 10 mei 2023. Dan zullen we ook horen welke functies nieuw zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel