HMD Global kondigt robuuste Nokia XR21 aan


De maker van Nokia-telefoons heeft een nieuwe robuuste Nokia-smartphone aangekondigd; de XR21. Volgens het bedrijf is het de hedendaagse equivalent van de iconische 3310. De XR21 moet ook bijna onverwoestbaar zijn en een lange batterijduur hebben.

Om die claim waar te maken is de Nokia XR21 voorzien van een MIL-STD-810H robuuste en IP68/69K waterdichte behuizing. Daarnaast is de glazen voorkant gemaakt van Gorilla Glass Victus. Dit maakt het toestel bestand tegen vallen van 1,8 meter hoog en waterdicht tot 1,5 meter diep gedurende minstens een uur. Keurig maar zeker niet uniek.

Nokia XR21 in kleur Pine Green wordt uit het water gehaald.
Robuuste Nokia XR21 aangekondigd

De Nokia XR21 heeft een 6,49-inch kleurenscherm met een maximale helderheid van 550 nits. Nieuw is de hogere schermverversingssnelheid van 120Hz, waardoor animaties er veel vloeiender uitzien. Aan de achterkant is de primaire camera scherper geworden dankzij een 64MP sensor, en ook selfies zijn scherper dankzij de hogere 13MP resolutie. Wat hetzelfde blijft, zijn de stereoluidsprekers met OZO-weergave.

Nokia XR21 prijs en beschikbaarheid

HMD Global rolt vier jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates uit voor een duurzame, veilige telefoon. Daarnaast krijgt het Android 13-besturingssysteem drie beloofde upgrades. Verder krijg je drie jaar fabrieksgarantie voor extra gemoedsrust. HMD Global brengt de XR21 per direct uit in de kleuren Midnight Black en Pine Green. De adviesprijs is 599 euro. Daarvoor krijg je het model met 128GB.

.


Prijsvergelijker Nokia XR21
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
Midnight Black
€ 566,81 € 576,80   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia XR21


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel