HTC overweegt nieuw vlaggenschip uit te brengen


Een onbekend HTC toestel is opgedoken op een benchmark website. Deze websites kunnen worden gebruikt om de snelheid van een telefoon te meten. Probeert iemand grappig te zijn, of werkt HTC aan een nieuw vlaggenschip?

Als iemand "HTC U23 Pro" zegt, denken we automatisch aan de U12+ uit 2018. Dat was HTC's laatste high-end vlaggenschip. Sindsdien heeft het Taiwanese bedrijf af en toe telefoons uitgebracht, meestal simpele. En dus is het vreemd dat er nu een U23 Pro opduikt.

HTC U12 Pro score gevonden op Geekbench.
HTC U23 Pro opgedoken op Geekbench

Om de verwachtingen te temperen: een valse naam geven aan een score is relatief eenvoudig. Dit zou dus een hoax kunnen zijn. Het is ook niet erg overtuigend dat HTC na jaren van afwezigheid opnieuw de high-end vlaggenschipmarkt zou betreden, zeker niet als de redenen voor het verlaten van de high-end markt nog steeds aanwezig zijn. Namelijk de immense concurrentie en het gebrek aan budget voor marketing. Om nog maar te zwijgen van de vele duizenden werknemers die vertrokken zijn.

Welke Snapdragon-processor?

Mocht de Geekbench score toch echt zijn, dan is het toch raar. De gebruikte processor heeft een maximale snelheid van 2,4 GHz. Voor een vlaggenschip verwachten we een Snapdragon-processor uit de 8-serie. De laatste Snapdragon 8xx die maximaliseerde op 2,4 GHz was de 2016 Snapdragon 821. Een niveau lager zou de Snapdragon 7 Gen 1 een mogelijke kandidaat kunnen zijn. Dat is een chipset van een jaar oud voor mid-range toestellen. Toch lijkt dat niet te passen bij de naam "Pro".

Mogelijk kijken we verkeerd en kiest HTC voor een chipset van MediaTek. Volgens de scorekaart zou de hoeveelheid RAM uitkomen op 12GB, wat niet strookt met een mid-range toestel. Oftewel, allerlei gemengde signalen die niet kloppen.

Laatste HTC telefoon

HTC kondigde in april 2023 nog de Wildfire E3 aan: een budgettelefoon voor de Afrikaanse markt. Het maakt deze telefoon overigens niet zelf; dat laat het aan anderen over. HTC richt zich ondertussen vooral op VR-headsets onder de naam Vive. Mocht HTC zich weer in het high-end smartphone segment begeven, dan zijn wij de eersten die dat melden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel